Debat og politik

Et radikalt svar på kulturen

Af Marianne Tøttrup, Kandidat KV21, Radikale

At læse VSF’s dækning af kulturmødet den 1. november er mildest talt nedslående læsning. Ingen af de otte kulturaktører, der stod bag mødet, synes åbenbart, at de fik andet end ukonkrete svar fra de tilstedeværende partier – så lad os her prøve at komme med nogle konkrete svar på vores kulturpolitik.

I Viborg er vi blevet rigtig gode til sport og events, men det er som om, at vi i jagten på flere og større events har glemt alt det andet, der også er kulturliv.

Viborg er en by med en meget lang og interessant historie. Her er konger blevet kronet, her er retstvister blevet afgjort, og her blev byreformationen indledt af Hans Tausen i 1526. Disse fantastiske historier om mere en 1000 års Danmarkshistorie skal fortælles – både til byens borgere og turister.

Radikale Venstres konkrete hjertesag på kulturen er derfor at få etableret et museum med fokus på rets-, magt- og kirkehistorie som en del af Viborg Museum og tæt integreret med domkirkekvarteret.

Animationsfestivalen har fået åbnet animation op for mange. På samme måde skal vi have den ”smalle” kultur ud at leve. Det kunne være med en årlig kulturfestival med fokus på kunst, teater og dans, hvor de forskellige kulturaktører både inviterer indenfor til events, og hvor vi også bruger vores skønne steder i byen til at bringe kulturen ud i det åbne rum..

Dette var bare et par helt konkrete forslag til fremtidens kultur i Viborg – vi har meget mere i godteposen hvis vi får et mandat til Byrådet den 16. november.

Kultur er føde for sjælen.

Kommentarer