Endelig! Lørdag åbnes dørene til Min Købmand i Rødding
Lørdag er der inviteret til fest i Rødding, når byens nye dagligvarebutik, Min Købmand, slår dørene op for første gang. Og kunderne kan glæde sig til en flot og moderne butik, der fremstår nærmest som ny.
I december sidste år drejede Lokalbrugsen i Rødding nøglen for sidste gang. Men allerede inden havde driftige borgere sat sig for at finde en alternativ løsning. For ét var man enige om i byen: Rødding skulle have sin butik tilbage.
Efter flere borgermøder blev der først på året etableret dels en ejendomsgruppe bestående af lokale investorer, som erhvervede den tidligere Coop-ejede bygning. Desuden blev etableret en butiksgruppe, som blandt andet stod for dialogen med Dagrofa om et nu butikskoncept.
6. april var der ‘kick-off’ i butikken, hvor salg af borgeranparter i den nye butik blev skudt i gang. Det gik rigtigt godt, og 11. juni var der stiftende generalforsamling i ‘Byens Butik’, som selskabet bag den nye købmandsbutik kom til at hedde.
Så gik arbejdet ellers i gang med at få renoveret den gamle brugsbygning, som umiddelbart fremstod i god form. Et hav af frivillige meldte sig til opgaverne med nedbrydning, oprydning, maling og sågar bespisning. Samtidig skulle man have fundet den rigtige person til at drive butikken.
Det lykkedes allerede i starten af juli, hvor man kunne man præsentere lokale Kenneth Bay Jul som byens nye købmand.
Han står klar sammen med bestyrelsen og personale til at tage imod, når butikken på lørdag 28. september slår dørene op til Min Købmand for første gang.
– Jeg glæder mig helt vildt til at vise butikken frem. Der er lavet så meget om, at det nærmest er en helt ny butik, man træder ind i, siger han.
Stor åbningsfest
Åbningen fejres hele dagen. Når butikken åbner klokken 8 er der gratis kaffe og rundstykker til de morgenduelige. Senere klokken 12 til 15 er der grillpølser og gratis fadøl – og sodavand – til de fremmødte. Gæsterne kan glæde sig til et kig ind i den ‘nye’ butik, der også har nogle ekstra gode tilbud i dagens anledning.
Kommentarer