Kvorning

Dagplejebørn hejste det grønne flag for naturen

Se billedserie Dagplejer Bente Glavind Pedersen (tv) og leder af Område Øst i Viborg Kommune, Gine Sø Madsen, fik hjælp af dagplejebørnene, da Det Grønne Flag skulle hejses onsdag i sidste uge. Foto: Gitte Hagsholm. Se flere billeder i galleriet

Onsdag i sidste uge fejrede dagplejerne i Hammershøj og Kvorning ‘Naturens Uge’, og det skete ved et arrangement for børn og familiemedlemmer hos dagplejer Bente Glavind Pedersen i Kvorning, hvor Friluftsrådets grønne flag blev hejst.

Fire dagplejere i Hammershøj-Kvorning-området er såkaldte ‘Grønne Spirer’. En titel, de får af Friluftsrådet, når de lever op til nogle standarder for at ‘skabe positiv synlighed omkring udelivets mange kvaliteter’.

Konkret betyder det, at børnene tilbringer meget tid ude i naturen sammen med dagplejerne, som får ‘Det grønne flag’, der markerer, at de er ‘Grønne Spirer’.

Sidste uge var ‘Naturens Uge’, og de lokale dagplejere markerede dette onsdag formiddag, hvor børn og familiemedlemmer var inviteret ud til dagplejer Bente Glavind Pedersen i Kvorning, hvor det grønne flag blev hejst i dagens anledning.

Leder af dagplejen Område Øst i Viborg Kommune, Gine Sø Madsen, var mødt frem til lejligheden. Hun holdt en lille tale, hvor hun fremhævede de positive elementer, der ligger i konceptet ‘Grønne Spirer’:

– Børnene får konkrete erfaringer med naturen. De udvikler nysgerrighed og lyst til at udforske og undersøge den. Og så får de forståelse og respekt for naturen, sagde hun blandt andet i sin tale, inden hun ønskede dagplejerne tillykke med endnu engang at kunne hejse Det Grønne Flag, som dagplejerne skal gøre sig fortjent til hvert år.

Efter flaghejsning og tale gik alle ind i den lille skov, som Bente Glavind Pedersen har på familiens grund. Her blev serveret kaffe, saft og kage, og børnene fik rig mulighed for at boltre sig i de mange kringelkroge med sjove aktiviteter, skoven rummer.

Efter flaghejsning gik børn og voksne ind i den hyggelige skov, som også gav læ for støvregnen. Her blev der hygget med kage og saft til børnene og kaffe til de voksne, som var en blanding af dagplejere, forældre, bedsteforældre og sågar en enkelt oldemor. Foto: Gitte Hagsholm.
Efter hyggepausen kunne børnene boltre sig med forskellige aktiviteter i skoven. Foto: Gitte Hagsholm

Kommentarer