Kvorning

Brand i lithiumbatterier på ejendom i Kvorning. Vej spærret i en time

En kraftig brand i nogle lithiumbatterier fik kortvarigt brandvæsenet til at spærre Kvorning Møllevej af mandag eftermiddag.

Mandag eftermiddag  klokken 14.45 blev Midtjysk Brand og Redning kaldt ud til en brand ved Kvorning.

I et skur på en ejendom på Kvorning Møllevej var der opstået brand i nogle lithiumbatterier, som var koblet på et solcelleanlæg

Skuret stod tæt på huset, og da politi og brandvæsen kom til stedet, var branden så voldsom, at den knuste ruden ind til stuen og næsten fik fat i et udhæng.

Mandskabet fra Midtjysk Brand og Redning i Ørum var hurtigt fremme og fik også hurtigt ilden i skuret under kontrol, men herefter skulle  de brændende batterier neutraliseres, og det var straks en anden sag.

– De her batterier er svære at slukke. På grund af kemien i batteriet, holder de så at sige branden i kog, og samtidig afgiver de nogle giftige gasser, fortæller indsatsleder Jesper Hesselberg.

Derfor valgte man at afspærre Kvorning Møllevej en kort periode, mens man fik denne del af slukningsarbejdet under kontrol.

– Batterierne er lagt i nogle tønder og andre beholdere med vand for at køle dem ned og stoppe gasudslippet, fortæller Jesper Hesselberg, som ikke tør sige, hvad brandårsagen kan være, men han gætter på, der kan være tale om en kortslutning.

– Nu kommer politiets teknikere ud og undersøger stedet.

Skuret med batterierne brændte helt ned, mens en tilstødende carport samt gavlen af huset er sluppet med lettere brandskader.

Hverken mennesker eller dyr er kommet til skade ved branden.

Kommentarer