Hammershøj

Bo takker af – Dagli’Brugsen i Hammershøj skal have ny uddeler

Bo Kyndi fik selv æren af at klippe den røde snor ved den officielle indvielse af den nye brugs i Hammershøj fredag den 7. december 2019. Nu kapper han båndet til Hammershøj efter 14,5 år som uddeler. Arkivfoto: Gitte Hagsholm

Efter over 14 år som uddeler i Dagli’Brugsen i Hammershøj har Bo Kyndi valgt at at søge nye udfordringer. 1. april starter han som uddeler i SuperBrugsen i Nr. Snede.

Bestyrelsen for Dagli’Brugsen i Hammershøj skal se sig om efter en ny uddeler. Det står klart, efter Bo Kyndi, som har bestridt posten i over 14 år, har sagt sin stilling op. Han har søgt – og fået – jobbet som uddeler i SuperBrugsen i Nr. Snede, hvor han tiltræder
1. april.

Springet skyldes ikke utilfredshed med uddelerjobbet i Hammershøj, understreger Bo Kyndi.

– Jeg har været meget glad for at være i Hammershøj. Jeg er glad for og stolt over at have været en del af processen med at etablere en ny, stor og flot Dagli’Brugs, som, trods corona og nu inflationen, har klaret sig rigtigt godt. Vi har også et team af dygtige og engagerede medarbejdere, som hver dag bidrager til, at byen har en god dagligvarebutik, siger han og tilføjer:

– Og så møder vi jo enorm stor opbakning fra vores kunder, som er hele fundamentet for en god forretning.

Bo Kyndi er vellidt af kunderne – også de helt unge. Arkivfoto: Gitte Hagsholm

Tilbage til ‘rødderne’

Når Bo Kyndi alligevel har valgt at søge væk, skyldes det nogle personlige overvejelser om fremtiden, fortæller han.

– Jeg er 54 år, og jeg har i en periode spekuleret over hvor og hvordan, jeg skulle bruge mine kræfter som aktiv i erhvervslivet i de næste 10 år. Da stillingen som uddeler i SuperBrugsen i Nr. Snede blev ledig i december sidste år, så jeg en chance til at sadle om, siger han.

– Med stillingen som uddeler i SuperBrugsen i Nr. Snede kan jeg se frem til nye udfordringer i en større butik i en større by. Samtidig vender jeg tilbage til en by, hvor jeg er opvokset som barn, siger Bo Kyndi.

Uddeleren, som bor i Silkeborg, kan samtidig se frem til en kortere køretur til arbejdet.

– Selvom den lange køretur til Hammershøj aldrig har generet mig, så betyder det da også noget, at jeg fremover får en væsentligt kortere vej til arbejdet. Det betyder også noget i forhold til familien, siger Bo Kyndi.

Ros fra bestyrelsen

I Dagli’Brugsens bestyrelse er man kede af, men forstående over for, Bo Kyndis afsked.

– Vi er meget kede af, at Bo har valgt at forlade os, men vi respekterer hans beslutning, og vi har fuld forståelse for hans ønske om at søge nye udfordringer, siger formand for Dagli’Brugsens bestyrelse, Birgitte Sigvardsen.

Hun roser den nu afgående uddeler til skyerne.

– Bo har gjort et kæmpestort arbejde siden han trådte til i 2008. Ikke kun for brugsen, men for hele byen og lokalsamfundet i det hele taget, siger formanden og fremhæver især Bo Kyndis andel i tilblivelsen af den nye store butik.

– Han skal have en meget stor del af æren for, at vi har en flot og velfungerende Daglig’Brugs i dag. Vi indviede butikken bare tre måneder inden coronaepedemien satte ind, og selvom det så dystert ud, så bevarede Bo optimismen. Ligesom han gør nu, hvor vi har andre udfordringer med inflation og høje eludgifter. “Vi er alle i samme båd, og vi må bare op på hesten igen”, siger han altid, når det ser lidt trængt ud, fortæller Birgitte Sigvardsen.

Hun peger også på Bo Kyndis daglige engagement i butikken.

– Bo har skabt et godt arbejdsmiljø og er altid gået forrest med det gode eksempel; han kan ikke gå gennem butikken uden at rette på nogle ting og skubbe nogle varer på plads. Han er jo nærmest også på fornavn med hver eneste kunde i butikken, så han har en meget stor andel i, at vi er lykkedes med at have en velfungerende dagligvarebutik, selv med de bump, der har været på vejen, siger Birgitte Sigvardsen.

Læs også: Festlig indvielse i Hammershøj af “Danmarks måske flotteste DagliBrugs”

Store sko at fylde ud

Derfor bliver det også en svær opgave at finde en afløser, når Bo Kyndi stopper, lyder det fra formanden.

– Vi har været meget glade for Bo, og de er godt nok heldige i Nr. Snede, og det bliver svært at finde et match. Det er nogle store sko, der skal fyldes ud. Men vi arbejder på sagen sammen med Coop, og vi har allerede nogle kandidater i spil, siger Birgitte Sigvardsen uden at afsløre for meget.

Hun understreger samtidig, at man fra bestyrelsen er meget omhyggelige med at få valgt den rette person.

– Vi vil helt sikre på, at vi finder den rigtige, og så kan det godt være, der går en måned eller to mere, lyder meldingen.   

Uformel afsked

Bo Kyndi har sidste officielle arbejdsdag tirsdag den 28. marts, men allerede fredag den 24. marts holder brugsen en uformel reception, hvor alle er velkomne til at kigge forbi for at sige farvel til uddeleren.

Kommentarer