Kvorning

En æra er forbi – Kvorning Møbelhus lukker

Efter mere end 20 år som indehaver af Kvorning Møbelhus har Birgitte Jørgensen besluttet at lukke forretningen. Butikken holder hun dog åben indtil alle møbler, puder, tæpper og pynteting er solgt. Arkivfoto

Efter mere end halvtres år på samme adresse i Kvorning er en æra nu slut. Indehaver af Kvorning Møbelhus, Birgitte Jørgensen, har besluttet at lukke forretningen.

– Det var en hård beslutning, men jeg kan mærke, at den er rigtig!

Sådan siger Birgitte Jørgensen om sin beslutning om at lukke møbelhuset, som har ligget i Kvorning i mere end et halvt århundrede og har leveret møbler og interiør til kunder i generationer.

– Vi har igennem alle årene haft rigtigt mange kunder i butikken. Mange gennem flere generationer, og vi har også haft kunder, som er blevet ved med at handle hos os efter de er flyttet langt væk, fortæller Birgitte Jørgensen, for hvem den gode kunderelation har betydet alt.

Butikken har da også altid været kendt og respekteret for både god kvalitet og i særdeleshed et højt serviceniveau. Men med det har fulgt lange arbejdsdage og hårdt fysisk arbejde.

– Jeg har altid nydt at kunne rådgive om varerne og selv levere møblerne til vores kunder; mange gange kender vi jo folks stuer og kan give en helt unik og personlig rådgivning ud fra det. Men der er også mange tunge løft forbundet med at sælge møbler – og jeg bliver jo ikke yngre, smiler Birgitte Jørgensen.

Hun har, siden hun overtog møbelbutikken for 20 år siden, haft uvurderlig hjælp af medarbejderen Hans Jørgen Kjærsgaard.

– Hans Jørgen har gjort en fantastisk indsats med sit gode humør, sin stabile arbejdskraft og ikke mindst sin enorme erfaring, og han har i høj grad bidraget til, at at vi har haft en god forretning og så mange glade kunder, siger Birgitte Jørgensen.

Tæppehuset fortsætter

Hun understreger, at det alene er møbelforretningen, der lukker.

Broderen, Niels Lauge Nielsen, ejer Kvorning Tæppehus, og han har en helt anden type forretning, hvor han blandt andet er underleverandør til store byggeprojekter. Han bliver også boende på matriklen, hvor de er fælles om at eje bygningerne.

– Vi har endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske med bygningen, hvor møbelbutikken er. Det er heller ikke det vigtigste lige nu, siger Birgitte Jørgensen.

Et nyt kapitel

Efter at have vænnet sig til tanken om at lukke butikken er Birgitte Jørgensen begyndt at se fremad, og hun glæder sig til at prøve kræfter med andre ting.

– Jeg har jo mange år på arbejdsmarkedet endnu, så det er det helt rigtige tidspunkt at sadle om, fastslår hun.

Præcist hvad og hvornår, har hun ikke taget beslutning om. Foreløbig ønsker hun at få solgt ud af sine varer i god ro og orden.

– Jeg har stadig rigtigt mange gode kvalitetsmøbler på lager, så jeg holder butikken åben en rum tid endnu, og jeg skal jo også have ekspederet de ordrer som ligger;  der er ikke noget hastværk, siger hun.

– Så kig endelig forbi, og gør en god handel i Kvorning Møbelhus, så giver jeg en kop kaffe, lyder opfordringen.

Den nærmest ikoniske facade på møbel- og tæppethuset i Kvorning er snart fortid. Hvad der skal ske med bygningen, ligger stadig hen i det uvisse. Tæppehuset består dog – det ligger helt fast; og Birgitte Jørgensen holder møbelbutikken åben lige så længe, der er varer på hylderne. Arkivfoto

Kommentarer