Viborg By

Viborg-drenge til tops ved prisuddeling

Prismodtagerne fra Erhvervsakademi Dania (fra venstre) Casper Stougaard, Claus Møller Olesen og Andreas Schou sammen Torben Larsen, bestyrelsesmedlem hos Tekniq. Fremsendt Foto

Ved dimissionen på Erhvervsakademi Dania 23. juni fik Andreas Schou overrakt brancheorganisationen Tekniqs el-installatørpris, mens Casper Stougaard sikrede sig energiteknologi-prisen.

Der var dømt Viborg-dominans, da der fredag var prisuddeling blandt de dimitterede fra Erhvervsakademi Dania i Hadsten. Hos energiteknologerne var det Casper Stougaard, der blev kåret til årgangens bedste, mens en anden viborgenser, Andreas Schou, snuppede prisen hos elinstallatørerne.

– Jeg var lidt klar over, at det ville blive mig, men man får selvfølgelig lidt røde kinder, når man bliver kaldt frem. Til gengæld er det både skønt og dejligt at blive anerkendt for en god indsats, sagde 25-årige Andreas Schou.

– Jeg har generelt en ret ydmyg tilgang til tingene, så selv om jeg godt kunne regne ud, at jeg lå meget godt til med karaktererne, så følte jeg mig bestemt ikke sikker. Det var faktisk lidt overvældende, og jeg måtte lige tage mig en dyb indånding, men det er super fedt at få den her anerkendelse – ikke så meget for karaktererne men mere for al den tid, jeg har lagt i de forskellige opgaver, supplerede 22-årige Casper Stougaard, der som prikken over i’et også modtog kammeratskabsprisen.

Vinder af energiteknologprisen, Casper Stougaard (t.v.) sammen med Torben Larsen, bestyrelsesmedlem hos Tekniq. Fremsendt foto

En del af fremtiden

Andreas Schou og Casper Stougaard opnåede imponerende karaktergennemsnit på henholdsvis 10,4 og 11,5. Priserne blev overrakt af elinstallatør Torben Larsen, indehaver af Larsen Installation og medlem af bestyrelsen i Tekniq, som på organisationens vegne holdt tale for dimittenderne.

I talen sagde han blandt andet:

”I er blevet uddannet i en tid, hvor begreber som ”disruption”, Internet of Things og robotter er på alles læber. I vil opleve, at der bliver stillet store krav til jer. Hvis vores branche fortsat skal være i førertrøjen, så kræver det, at vi bliver ved med at udfordre os selv.”

Vinder af elinstallatørprisen, Andreas Schou, sammen med Torben Larsen. Fremsendt foto

Styr på jobsituationen

Andreas Schou har allerede fået job som projektleder i forsyningsafdelingen hos Bravida i Aarhus.

– De har et internt udviklingsprogram, de kalder for BraIngeniør, som jeg er blevet optaget på, og på sigt kunne jeg også forestille mig en karriere som fx distriktschef. Så der er tænkt over det, fortæller han.

Også Casper Stougaard har den nærmeste fremtid på plads, og ambitionerne er store.

– Jeg har været i praktik hos det rådgivende ingeniørfirma Ekolab Aarhus, hvor jeg er blevet tilbudt fastansættelse efter den 1. august, så det er helt perfekt. Jeg skal arbejde med generel energioptimering af bygninger, som er noget, jeg ser en stor fremtid i. Samtidig så er det en enormt fleksibel virksomhed, hvilket er vigtigt, når man som mig bor i Viborg og skal arbejde i Aarhus, fortalte han.

Elinstallatøruddannelsen er en videregående uddannelse, hvor de studerende typisk har en baggrund som elektriker. Energiteknolog er en videregående uddannelse, hvor de studerende oftest har en baggrund som elektriker eller vvs-montør.

Tekniq Installatørernes Organisation repræsenterer virksomhederne i den voksende installationsbranche, som i dag beskæftiger 44.000 medarbejdere. Tekniq uddeler hvert år prisen til de studerende på hvert erhvervsakademi, der har klaret sig bedst på studiet som henholdsvis el-installatør, vvs-installatør eller energiteknolog. Blandt vvs’erne var det Claus Møller Olesen fra Aarhus, som vandt prisen i Hadsten.

Fakta

Tekniq repræsenterer 2.800 tekniske installationsvirksomheder. Installationsbranchen beskæftiger 44.000 medarbejdere og har en årlig omsætning på 47 milliarder kroner. Medlemsvirksomhederne beskæftiger sig med tekniske installationer, primært inden for det autoriserede område.

Kommentarer