Bjerringbro

Verdenen i rav – foredrag om havets ‘guld’

RavAnders, alias Anders Leth Damgaard. Foto: Tina Løkke

Mød Anders Leth Damgaard, kendt fra TV, når han tirsdag den 21. marts besøger Gudenåhuset i Bjerringbro og fortæller om livet og historierne der gemmer sig i havets guld.

I Danmark kender alle til rav, men kun meget få kender til ravets afgørende rolle i forståelsen af livets og jordens udvikling. Rav fungerer som en portal tilbage i tiden – et vindue til fortiden. For inde i ravet kan vi se et øjeblik fra jordens fjerne fortid fastfrosset i 3D.

Jagten på Nordens guld er mere populær end nogensinde før og gennem dette foredrag, vil Anders Leth Damgaard give en levende og nuanceret indsigt i, hvorfor dette næsten magiske materiale er så fantastisk. 

Hør om ravets dybeste hemmeligheder, få tips og tricks til jagten, og foruden bare at høre om rav, vil du også få mulighed for at opleve ravet på nært hold. Anders medbringer store og små stykker rav i alle mulige farver og sjældenheder, og stykker som du ellers kun ser på museer. 

Anders Leth Damgaard er formand for Den Danske Ravklub. Siden 2008 har han studeret insekter i rav, og hvad, der startede som et fritidsstudie, har med årene grebet om sig og er nu blevet til hans livsprojekt. Hans arbejde har allerede affødt fund af flere nye arter. Udover at være kendt fra TV, kan Anders Leth Damgaard også skrive både lærer og autodidakt ravforsker på sit CV.

Bag denne spændende aften står Bjerringbro Folkeuniversitet og Bjerringbro Bibliotek. Det er tirsdag den 21. marts klokken 19.00 og billetter á 60 kroner kan købes via Viborg Bibliotekernes hjemmeside www.viborgbib.dk. Er du studerende kan du købe den for 30 kroner.

Kommentarer