Debat og politik

Værdistyret parti besøgte værdistyret virksomhed

Af Knud Gaarn-Larsen, Kandidat KV21, Kristendemokraterne

Den 11. november besøgte Kristendemokraternes landsformand Isabella Arendt virksomheden JPBC – Jysdsk Plade Bearbejdnings Center i Rødkærsbro sammen med byrådskandidat Ghirmai Berhane, som arbejder på stedet.

Det var virksomhedens ejer og direktør Henrik Høgh, der tog imod, og viste rundt. Efter en kort velkomst begyndte han rundvisningen med at fortælle, at virksomheden er værdistyret ligesom KristenDemokraterne, der sætter medmennesket i centrum.

JPBC er som mange andre igang med også en bæredygtig omstilling, hvor man holde øje med produktkæden og sikrer, at restprodukter sælges videre og genbruges. “Det er afgørende for en bæredygtig, cirkulær økonomi at den skal på markedsvilkår. Det betyder, at der skal sættes en rimelig pris på restprodukter, så det på samme tid kan betale sig at sælge dem videre for den ene virksomhed og at købe dem frem for nye produkter for den anden virksomhed,” siger Isabella Arendt og roser JPBC for deres fokus på netop at bruge resterne til noget godt et andet sted.

Ghirmai Behane kunne med stolthed fortælle om hvordan han blev modtaget på virksomheden, da han kom og søgte arbejde, efter at være flygtet fra Eritrea, og hvordan han nu er blevet uddannet kleinsmed og arbejder på virksomheden på lige fod med alle andre. Det var tydeligt, at mærke at Ghirmai var kendt og respekteret af både kollegerne og ledelsen på virksomheden.

Henrik Høgh kunne fortælle, at man særdeles gerne ansætter flere både fra Danmark og udlandet. KD har stort fokus på fra Christiansborg at sikre arbejgskraft i Danmark, og det gjorde indtryk når Høgh fortæller, at hvis vi havde medbragt 8-10 ledige håndværkere, var de ansat med det samme. “Det er desværre en fortælling fra hele landet”, fortæller Arendt fra sin kampagnetur rundt i landet.

På rundturen kom man til ”senior-afdelingen”, hvor en flok af virksomhedens ældre medarbejdere, der kunne være gået på pension, fortsat arbejdede så mange timer, ugentligt som de havde lyst til.

– Vi har også haft skoletrætte elever, der gik på skole få dage om ugen, og resten af tiden var her hos os, og det er helt fantastisk at se hvordan de trives sammen med vore ældre medarbejdere, fortalte Henrik Høgh.

For Isabella Arendt var det en spændende dag, hvor hun rent bogstaveligt kunne få sorte fingre, og fik endnu en snak med mange af de mindre, lokale virksomhedsejere, som KD arbejder for.

Kommunalpolitisk var der også ting at tage fat på. Direktør Henrik Høgh kunne fortælle, at man for nogle år siden anskaffede sig en laserskærer, der kunne skære i rør. Maskinen kostede en mio. Euro. Den giver ti lokale arbejdspladser. Selv om der var masser af industrijord at udbygge på, var en langsommelig sagsbehandling på rådhuset i Viborg ved at spænde ben for projektet, og han kunne fortælle andre historier om hvor ganske meningsløse regler var ved at forhindre en fornuftig udvikling af en virksomhed.

 

 

 

Foto: F.v. Ghirmai Behane, Eva Kornum, Isabella Arendt, Verner Andersen, Knud Gaarn-Larsen og Henrik Høgh. Foto: Malte Broe

Ghirmai Behane på arbejde. Foto: Knud Gaarn-Larsen

Kommentarer