Tjele Efterskole bød eleverne velkommen tilbage
Mandag var den røde løber rullet ud og flagene var hejst for at byde eleverne velkomne efter nedlukningen, der trådte i kraft lige før jul sidste år.
Viborg Kommune er blandt landets ‘artige’, hvor smittetrykket nu er så lavt, at blandt andet efterskoleelever kan vende tilbage til undervisning og samvær med deres venner.
Mandag kunne Tjele Efterskole i Hammershøj således atter byde velkommen til deres elever, og det foregik med både flagallé og rød løber.
– Vi er så glade for at få eleverne tilbage på skolen. Selvom vi har været i kontakt dagligt online, så er det noget helt andet og meget bedre, når vi er sammen fysisk. Også selv om det er med de samme restriktioner, fortæller forstander for Tjele Efterskole, Kim Daugbjerg Hansen.
Allerede efter den første nedlukning sidste år indførtes der restriktioner, som betød at eleverne opholder sig i ‘familier’, som er de andre unge, man bor sammen med. Så er der regler om, hvor man opholder sig og hvornår, og måltiderne indtages også forskudt.
– Vi har fået styr på tingene efter den sidste nedlukning, og vores elever er også helt fortrolige med de mange regler og restriktioner, fortæller Kim Daugbjerg Hansen.
Som noget nyt i forbindelse med den nye genåbning skal eleverne testes jævnligt.
– Der kommer en bil to gange om ugen for at teste eleverne, og det kommer også til at fungere fint. Eleverne er indforståede med de krav, der stilles, så vi kan holde skolen åben og i gang, siger forstanderen.
Elever glade for at være tilbage
To af den ‘hjemvendte’ elever var 16-årige Peter Raahede Pedersen fra Brande og 15-årige Caroline Østergaard Birch fra Thy. De deler elevhus sammen med fire andre elever, og meldingen fra dem var klar: “Det er bare fedt at være tilbage!”.
– Jeg er bare superlykkelig. Jeg har virkelig savnet at være sammen med mine venner her, supplerer Caroline, som glæder sig til at gense sin ‘roomie’, som hun holdt kontakt til online, siden de blev sendt hjem.
Caroline blev oprindeligt tilmeldt kunstlinien, men hun overvejer nu at skifte til skating (skateboard).
Peter har fra start været tilmeldt scoot-linien, og han glæder sig at komme tilbage til træningen på ramperne sammen med sine efterskolekammerater.
Begge to har det fint med, at de skal testes et par gange om ugen.
– Jeg har prøvet det flere gange, så det er fint, hvis det er det, der skal til. Bare vi kan få lov at være på skolen, siger Peter.
De svarer dog forskelligt på, hvorvidt de vil blive på skolen eller tage hjem i weekenderne.
– Jeg vil nok tage hjem engang imellem . Måske ikke hver weekend, men hvis jeg gør det, så bliver jeg jo bare testet, inden jeg møder op igen, lyder meldingen fra Peter.
Caroline har til gengæld besluttet sig for at ‘go all inn’.
– Jeg har sagt til mine forældre, at de nok ikke skal regne med at se mig før til sommer, griner hun.
Efterskole med fremgang
Trods coronaen, som kom i vejen for Efterskolernes Dag sidste år og Efterskolernes Aften i januar, så har Tjele Efterskole alligevel oplevet stor til slutning, og alle pladser i skoleåret 21-22 er allerede booket op.
Tjele Efterskole startede allerede i 2008 op med en street sport linje, hvor BMX var udgangspunktet, og man fik blandt andet etableret en stor BMX bane ved skolen. Sidenhen fulgte også linjefag i skateboard, og nu tilbyder skolen med stor succes også undervisning i rulleskøjter og løbehjul, også kaldet Scoot.
Sidstnævnte disciplin er de en ud af bare to efterskoler i Danmark, der tilbyder som linjefag.
– Vi har oplevet en enorm interesse særligt for vores linjer ‘på hjul linier’: scateboard, løbehjul og rulleskøjter. Det er der stor søgning på for tiden, siger Kim Daugbjerg Hansen.
Skolen har derfor også brugt mange ressourcer på at etablere gode træningsforhold med ramper både inde og ude på skolens arealer. Og sidste år stillede man skolens faciliteter til rådighed for det nyetablerede landshold i Scoot, som var på træningslejr fredag til søndag uge 43.
Læs også: Danmarks nye landshold i ‘Scoot’ i træningslejr på Tjele Efterskole
Bordtennis tilbage på skolen
I mange år har Tjele Efterskole haft stor succes med en bordtennislinie, og skolen har i flere år lagt faciliteter til landsdækkende stævner.
Sidste år var der ikke den store tilslutning, og linjen blev droppet, men til det kommende skoleår er der igen en bordtenninslinje med foreløbigt seks elever tilsluttet.
Efterskolen har i flere år faciliteret den populære Andro sommerbordtenniscamp i samarbejde med Team Nørreå, som i mange år haft klækket elitespillere inde for sporten.
Det vil man igen i år, hvis corona-situationen tillader det.
Læs også: 95 børn til bordtenniscamp i Hammershøj
Kommentarer