Ravnstrup

Sammenslutningen har farverig debattør og landdistriktsudvalget på plakaten

Bestyrelsen for Viborg Landsbysammenslutning har i det forløbne år blandt andet været synlig ved lokaldysterne i forskellige landsbyer sidste sommer. Her bliver formand Lone Kastberg (i midten) og kasserer Ingrid Bøgevig vist rundt af en lokal borger i Ravnstrup, som også lægger forsamlingshus til den kommende genralforsamling. Arkivfoto

Politisk indflydelse er på programmet, når Viborg Landsbysammenslutning på tirsdag den 17. april holder foreningens 3. generalforsamling. Mød landdistriktsudvalget og hør en kendt debattør fortælle om, hvordan man som lokalsamfund får noget at skulle have sagt.

Når Viborg Landsbysammenslutning på næste tirsdag  den 17. april holder sin 3. generalforsamling, så kan foreningen samtidig sætte flueben ved et væsentligt punkt, som bestyrelsen har arbejdet målrettet efter: Viborg Kommune har fået et Landdistriktsudvalg.

– Vi er selvfølgelig klar over, at  det er en politisk beslutning, som vi som sådan ikke har haft indflydelse på, men vi tør i al beskedenhed godt tage noget af æren for, at kommunens landdistrikt kom på den politiske dagsorden – særligt i forbindelse med kommunalvalget, og vi er bare rigtigt glade for, at Viborg nu har fået et udvalg, der fortsat har det fokus, siger Lone Kastberg, formand  for Landsbysammenslutningen.

Derfor har bestyrelsen også inviteret det nye udvalg, der har Mette Nielsen (S) som formand, til at deltage i den kommende generalforsamling.

– Vi vil gerne præsentere vores medlemmer for udvalget, som også får mulighed for i et større forum at præsentere deres tanker om det forestående arbejde.

54 medlemsbyer

En anden milepæl, som foreningen har nået, er et særdeles repæsentativt antal medlemsbyer.

I skrivende stund er foreningen repræsenteret af 54 små og større landsbyer med stor geografisk spredning. Der er cirka 90 landsbyer i Viborg Kommune og heraf har de 39 mere end 200 indbyggere. 32 af dem er medlem af Landsbysammenslutningen, svarende til at 83 procent af indbyggerne, og det er man ganske stolte af i foreningen.

Lone Kastberg fortæller, at arbejdet med rekrutteringen er en løbende proces, og ambitionen er, at man når så tæt på 100 procent som muligt.

– Vi gør et stort arbejde for at få alle med. Det siger jo sig selv, at jo flere vi er, jo stærkere står vi, siger hun.

Foredragsholder, forfatter og debattør Malene Brandt Winther holder et indlæg om politisk og demokratisk indflydelse, når Viborg Landsbysammenslutning holder generalforsamling i Ravnstrup Forsamlingshus 17. april. Pressefoto

Indspark til demokratisk indflydelse

Til at sætte aftenen godt i gang har Viborg Landsbysammenslutning allieret sig med en af de nyere stemmer i debatten om ’udkantsdanmark’, nemlig forfatter og debattør, Malene Brandt Winther, som blandt andet har gjort sig bemærket med kronikken ’Udkantsakedemiker søger psykolog’.

Hun vil holde et spændende indlæg om og komme med konkrete bud på, hvordan man som ’minoriotet’ får demokratisk indflydelse på den førte politik og udviklingen af egne levevilkår.

– Malene Brandt Winter har nogle meget spændende betragtninger og nogle meget værktøjer,

vores medlemmer og alle mulige andre kan få stor glæde af, siger Lone Kastberg.

Alle er velkomne

Derfor opfordrer hun alle – også ikke-medlemmer – til at møde op til generalforsamlingen. Dels for at høre Malene Brandt Winters spændende indlæg, men også for at høre noget om, hvad Viborg Landsbysammelutning har bedrevet og ikke mindst for at møde landdistriktudvalget. Håbet er, at  man vil tage turen til Ravnstrup – også selvom man kommer fra en anden ende af kommunen.

– Vi håber, at vores repræsentanter vil få deres medborgere fra medlemslandsbyerne til at møde op – men også borgere fra de landsbyer, der ikke er medlem, vil vi gerne invitere. Det er helt gratis, og så giver vi tilmed kaffe og kage, smiler formanden.

Generalforsamlingen finder sted  tirsdag den 17. april klokken 19-22 i Ravnstrup Forsamlingshus.

Tilmelding (aht. forplejning) skal ske til info@vibland.dk

Kommentarer