Hammershøj

Populære fiskere på besøg i Hammershøj

Se billedserie Uddeler Bo Kyndi forkælede kunderne med kendt betjening: Jesper, Bo og Lisbeth Olsen fra tv-serien ”Gutterne fra kutterne”. Foto: Sus Harbo

Det var lidt mere spændende end sædvanligt at købe røget laks, da brugsen i Hammershøj forleden fik besøg af et par gæve gutter fra Thorup Strand.

I Hammershøj Dagli’Brugs, havde man spøgt længe med at ringe efter ”Gutterne fra Kutterne” – de gæve kystfiskere fra Thorup Strand, som hele Danmark er kommet på fornavn med efter TV2’s dokumentarserier. Efter udsendelserne har fiskerne startet deres eget røgeri med en mobil afdeling.

Uddeler Bo Kyndi mente, det var op til personalet at invitere, hvis gutterne skulle tage turen til Hammershøj . Efter et stykke tid gjorde medarbejder, Mathias Larsen, alvor af snakken, ringede til Thorup Strand og fik en aftale i stand. Torsdag 1. december var det derfor tre danmarkskendte ansigter, der tog imod brugsens kunder: Kystfiskerne Jesper og Bo Olsen, samt deres søster Lisbeth.

Mens de langede varer over disken og snakkede med de lokale kunder, blev der tid til en snak med avisens udsendte om det pludselig at blive kendte i det ganske land.

– Det er ikke noget, vi tænker over. Vi går jo stadig og passer vores arbejde i dagligdagen. Vi kan selvfølgelig mærke at der kommer rigtig mange til Thorup strand. I sommer var der så mange mennesker på stranden, at de unge måtte trække hjem til privaten. Folk vil rigtig gerne snakke med os, og vi vil også gerne snakke og vise, at vi bare er helt almindelige. Men det kan være meget overvældende, fortalte Jesper Olsen.

Kendiseffekt

Sammen med sin bror understreger han, at aftalen med TV2 var lavet af én grund:

– Vi bliver ofte spurgt, om ikke vi får en masse penge for at være i fjernsynet. Det gør vi ikke. Vi gjorde det for at få Thorup Strand på landkortet. For at trække flere mennesker til byen og gøre det nemmere at leje sommerhusene ud. En af de gode ting ved at være blevet ”kendt” er også, at vi nu bliver ”hørt”. Nu tror vi på en fremtid som kystfiskere i Danmark og håber på at få nogle regler som passer til os, oplyser Jesper og Bo Olsen.

Lisbeth Olsen oplyste, at det går rigtig godt med røgeriet. Der er nu to på fuld tid i butikken, hvor også Jesper og Bo hjælper til, når de ikke er på havet. Derudover er man ved at starte en webshop op.

Også i Hammershøj var gutterne og deres røgvarer populære. Brugsen fik flere besøgende end sædvanligt, og mange benyttede muligheden for en snak med de kendte fiskere.

Kunderne nød det anderledes indslag i brugsen og benyttede muligheden for en snak med de kendte fiskere. Foto: Sus Harbo

Kommentarer