Ørum

Ørum Torv: Nu har vi pengene til etape 2

Den tilrettede skitse over torveprojektet i Ørum. Den mest markante tilføjelse er de tre læskure med bord-bænkesæt på det grønne område. Og så flyttes cykelstativerne. På skitsen kan man også se, hvor juletræet kommer til at stå. Skitse: Viborg Kommune

Ørum Torv-projektet har nu fundet resten af de i alt 900.000 kroner, der er budgetteret. Så nu kan man komme i gang med projektets etape 2, som især omfatter det grønne areal på torvet.

Henover sommeren har Ørumborgene kunnet følge med i, hvordan byens torv ved brugsen er blevet forskønnet med flotte blomsterkummer, nyt lys, nye bænke og et markant sejl. Forskønnelsen er en del af et større byudviklingsprojekt, som byrådet i efteråret 2019 bevilgede 525.000 kroner til.

I forbindelse med fejringen af  Tjelecentrets 10 års jubilæum i januar meddelte Boligselskabet Sct. Jørgen, at man ville købe den gamle foderstof for at bygge boliger og i den forbindelse supplere med et støttebeløb på 100.000 kroner til byudviklingen.

– Her i oktober måned i år har vi fået tilsagn om yderligere 150.000 kroner fra Nordea-Fonden og 100.000 kroner fra Anders Brøndums Velgørende Fond. Endelig har Mollerup Ejendomsinvest, Ringkjøbing Landbobank og Dagli’Brugsen Ørum samlet bidraget med 35.000 kroner. Så nu kan vi komme videre med næste etape på torvet, siger Jørgen Winther Øster, som er med i Ørum Torv-gruppen, som desuden består af Søren pagter, Arne Andersen og Niels Henrik Thomsen.

Tilrettede tegninger

Gruppen har fået hjælp fra Viborg Kommune til udformning og indretning af torvet.

– Arkitekt Anja Lena Jensen, har hjulpet os rigtig godt med skitsetegninger og andre oplysninger til torvets indretning, fortæller Jørgen Winther Øster.

Han uddyber:

– Anden etape kommer især til at omfatte tre lækuber med tilhørende bord-bænkesæt, og her har Anja været inde over skitserne igen for at sikre mest muligt grønt på torvet og samtidig noget læ, forklarer han.

Torvet får især i løbet af forår og sommer besøg af blandt andet mange motorcyklister. Og hvis der var dårligt vejr, har de stået i brugsens indgangsparti, for at være i læ, har Niels Henrik Thomsen tidligere forklaret til avisen. Derfor var ønsket at lave nogle læskure, hvor gennemrejsende og byens egne borgere kan sidde i læ og tørvejr og nyde en madpakke eller en kop kaffe.

Tidsplan

Igangsætningen af anden etape afhænger af vejret og tidsplanen hos de leverandører, der skal udføre arbejdet, siger Jørgen Winther Øster.

– Hvis det er muligt, vil vi gerne sætte det i gang her i slutningen af 2020, og  ellers bliver det i starten af 2021, når vejret tillader det, lyder meldingen.

Den gamle foderstof

Boligselskabet Sct. Jørgen fik på byrådsmødet 7. oktober tildelt kvoter til at opføre syv boliger på ’foderstof-grunden’, som grænser op til Ørum Torv.

– I Ørum er vi rigtigt mange, som glæder os til, at den gamle foderstofbygning bliver fjernet, og dermed giver mulighed for en pænere midtby, siger Jørgen Winther Øster.

Juletræ på torvet

I forbindelse med etableringen af etape 1 blev der lavet en brønd til byens juletræ midt på torvet. Juletræet flyttes således fra Martins Plads til Ørum Torv. Samtidig er det planen, at sejlet i de 4 stålstolper erstattes af et lysnet i vintermånederne, så Ørumborgerne kan glæde sig over lys i den mørke tid.

Kommentarer