Ørum

Ørum og omegn vover pelsen – Molfoørfesten er tilbage i august 2021

Molfoørudvalget 2021. Bagest fra venstre: Tommy Kristensen, Anni Jensen, Lars Nielsen Anders Elkjær og Anders Peter Andersen. Forrest fra venstre: Morten Otte, Kim Fagerlin (ridefoged) og Eva Kjærgaard. På billedet mangler Lars Peter Bust. Foto: Henrik Christensen/H.C. Fritidsfotograf

Mens mange landsbyer allerede og for andet år i træk har aflyst den årlige byfest, så er Molfoør-udvalget i fuld gang med at planlægge lokale festuge, der er planlagt til at løbe af stabelen den anden uge i august.

Sidste år blev Molfoørfesten på lige fod med andre lokale byfester aflyst på grund af, at corona-situationen.

Det sker ikke i år, står det til udvalget for den lokale byfest. Udvalget er med ridefoged Kim Fagerlin i spidsen lige nu i gang med at planlægge den traditionsrige begivenhed, der hvert år samler borgerne fra Mollerup, Velds, Foulum, Øby, Ørum og alt det imellem landsbyerne.

Programmet er planlagt til at vare fra tirsdag 3. august til søndag 8. august, og håbet er, at festen kan gennemføres i et format, der minder, om det man kender.

– Der er et meget stort behov for, at folk i Ørum og opland igen kan mødes og snakke, hygge, blive underholdt og ja, bare være sammen. Det sociale har været understimuleret i en lang periode, og derfor håber vi, at coronarestriktionerne primo august tillader os at gennemføre byfesten. Det har folk brug for, siger Kim Fagerlin, og understreger, at alle nødvendige sikkerhedsforanstaltninger og coronaregler vil blive fulgt til punkt og prikke.

Ifølge ridefogeden, der som den første nogensinde har bestridt embedet i to perioder, er der planlagt masser af aktiviteter for både store og små, unge og ældre, og udvalget glæder sig til at kunne præsentere et færdigt program.

– Uden at afsløre for meget kan vi godt røbe, at to af de store aktiviteter, onsdag aften med helstegt gris og lørdag aften med revy, musik og fest i teltet, forsøger vi at gennemføre som normalt, siger Kim Fagerlin.

På grund af usikkerheden omkring coronaen, appellerer han dog til borgernes forståelse for, at det kan blive nødvendigt at ændre programmet med kort varsel, hvis restriktionerne skærpes eller bare ændres undervejs.

Som altid kræver den lokale byfest opbakning på flere fronter. 

– Vi har brug for frivillig arbejdskraft til de forskellige underudvalg, men vi har også behov for opbakning fra sponsorer, der bakker op om programmet, siger Kim Fagerlin, som opfordrer til, at man henvender sig, hvis man gerne vil byde ind med det ene eller det andet.

Det plejer heller ikke at være et problem, da Molfoørfesten normalt leverer et klækkeligt bidrag til ungdomsarbejdet i de to lokale idrætsforeninger, Ørum IF og Foulum IF.

– Det er selvfølgelig endnu mere vigtigt i år, hvor pengene falder på et meget tørt sted. Begge klubber er pressede efter lang tids coronanedlukning, og sidste år havde festudvalget jo ikke noget at bidrage med, påpeger ridefogeden.

Han understreger dog samtidig, at det allervigtigste lige nu er at få Molfoørfesten op at stå.

– Det er så vigtigt at folk i lokalsamfundet får en hyggelig uge med én på opleveren; som kan give mental energi og knytte vores lokalsamfund sammen, siger Kim Fagerlin.

Kommentarer