Ørum

Ørum cykler til fordel for kritisk syge børn

De lokale deltagere til årets længste cykeltur er for længst gået i skarp træning. Her er 8 ud af de 11 fra Ørum og omegn, der skal med Søhøjlandets Rynkebyhold til Paris. Privatfoto

I flere år har en flok motionscyklister i Ørum deltaget i Team Rynkebys kampagne, hvor man cykler til Paris i forbindelse med Tour de France for at skabe opmærksomhed om og samle penge ind til børn med kritiske sygdomme. I år topper man med hele 11 deltagere, hvor ni træder pedalerne, mens to er med i følgebilerne.

I Ørum har man gennem en årrække udviklet en stærk cykelkultur i byen, og blandt cykelentusiasterne har flere deltaget i Team Rynkeby Søhøjlandets cykeltur til Paris i forbindelse med Tour de France.

I år er ingen undtagelse, og her kan man tilmed sætte rekord med hele 11 lokale deltagere, hvoraf ni sætter sig i sadlen 8. juli for at cykle til Paris i den gode sags tjeneste, mens en er med i følgebilerne og en anden er med på motorcykel.

Holdet fra Ørum udgør således en stor del af det samlede Viborg-team, der tæller 15 deltagere, som er en del af Team Rynkeby Søhøjlandet, der geografisk dækker området fra Silkeborg til Viborg og tæller sammenlagt knapt 50 deltagere ved årets tour.

– Det er fantastisk, at vi kan stille med så stort et hold fra Ørum og fra Viborg-egnen i øvrigt, siger Christian Børsting, der selv deltager for anden gang; og som i år kan dele oplevelsen medhustruen, Karen, der er med i en af følgebilerne.

Lokale events

Ud over godt kammeratskab og god motion, har deltagelsen i Team Rynkeby-touren også det væsentlige formål at samle penge til Børnecancerfonden og Børnelungefonden gennem forskellige events, og i Ørum har man foreløbigt tre af slagsen på programmet.

– Lørdag den 21. januar har vi planlagt et spinningsevent i Tjelecenteret. Her har vi opstillet 17 spinningcykler, hvor deltagere betaler 100 kroner pr. time, de er på cyklen, fortæller Christian Børsting.

Arrangementet varer fra klokken 10 til 13, og man kan selv vælge, om man vil ’spinne’ en , to eller tre timer; alle er velkomne til at deltage, og der er ikke krav om tilmelding.

– Vi håber bare at mange vil bakke op om de gode formål, pengene går til, siger Christian Børsting.

Næste event er et spændende foredrag i Tjelecenteret 7. februar, hvor Stig Lindenstrøm, der er leder af Team Rynkeby Søhøjlandet, vil fortælle om ekstrem-cykelløbet ’Cross America’, som en af hans venner har deltaget i.

Endeligt har Nikolaj Lykke Langgaard, der selv er musiker og sanger, arrangeret en koncert i Tjelecenteret 27 maj.

– Vi betaler selvfølgelig vores individuelle udgifter i forbindelse med vores deltagelse i turen til Paris, så vi håber, folk vil støtte op, så vi håber bare på, at folk vil støtte op om vores arrangementer, så vi kan få penge i kassen til det gode formål, siger Christian Børsting. 

Kommentarer