Økologi er sund fornuft
Læserindlæg af Mads Georgi, Viborg, byrådskandidat for SF til kommunalvalget
Jeg læste i VSF den 28. januar 2017, at Regionshospitalet Viborgs centralkøkken har fået det statskontrollerede spisemærke i bronze, hvilket betyder, at mellem 30 og 60 procent af råvarerne er økologiske. Det glædede mig at se, at Regionsrådet prioriterer patienternes sundhed ved at fremme de økologiske råvarer.
Glæden varede dog kort, for torsdag den 2. februar 2017 kunne jeg læse et læserbrev i denne avis af Jakob H. Harritz (V) og Rasmus Sand Nielsen (V), som er henholdsvis kandidat til Viborg Byråd og Regionsrådet, der skriver, at økologi ikke er kernevelfærd og pengene i stedet burde bruges på bedre pleje.
Jeg kunne ikke være mere uenig med de to herrer, da jeg mener, at økologi er sund fornuft. Godt nok er forskerne uenige i, om økologiske fødevarer er sundere end de konventionelle fødevarer, da det er svært at måle effekten af sundhed. Til gengæld er der ingen tvivl om, at økologiske fødevarer indeholder flere antioxidanter og færre pesticider end de konventionelle, hvilket gør det til et sundere valg. Så hvordan kan det ikke være sund fornuft at servere økologisk mad på hospitalet, hvor patienterne kæmper for at blive raske? Måske kan 100 procent økologisk mad i nogle tilfælde endda være med til at helbrede patienterne hurtigere.
Vi, i SF, vil også gerne udbrede økologien i de kommunale madtilbud, da alle har ret til et sundt måltid. Vi vil derfor gerne kunne fremvise det statskontrollerede spisemærke i sølv (60-90 procent økologi) for vores madtilbud indenfor en overskuelig fremtid.
Kommentarer