Birgittelyst

Ny pulje fremmer børn og unges fritidsliv i landdistrikterne

Fremsendt foto

Landdistriktsudvalget i Viborg Kommune opretter ny pulje på 500.000 kroner, som foreninger, skoler og dagtilbud kan søge til tiltag, der får flere børn og unge til at deltage i aktiviteter i fritiden eller øger udbuddet af fritidsaktiviteter i landdistrikterne.

Hjælp til at følge børn til fritidsaktiviteter. Tilskud til, at en forening kan lave forløb enten i – eller i forlængelse af – skoledagen eller dagtilbud. Aktiviteter der bygger bro på tværs af de nye skolefællesskaber uden for Viborg og Bjerringbro byer. Det er eksempler på nogle af de initiativer, som man kan søge penge til i den nye pulje.

– Vi har i 2022 valgt at sætte fokus på det gode børne- og ungdomsliv i landdistrikterne, og der ved vi, at fritidsaktiviteter i lokalområdet er vigtige. Derfor ønsker vi med den nye pulje bakke op om nogle af de gode aktiviteter, der allerede eksisterer og samtidig give mulighed for at prøve nye initiativer af, som fremmer vores børn og unges fritidsliv, siger Kim Dongsgaard, formand for Landdistriktsudvalget i Viborg Kommune.

Puljen blev vedtaget på Landdistriktsudvalgets møde den 27. oktober 2022. Initiativer vil kunne finansieres af puljen frem til udgangen af juni 2023.

Læs mere om puljen på viborg.dk

 

Kommentarer