Viborg By

Ny formand for Socialdemokraterne i Østkredsen

De tilstedeværende af den nye bestyrelse i Viborg Østkreds. Fra venstre: Henrik Nielsen, Marianne Aaris Andersen, formand HOB, Jens Frederiksen, medlem af HOB, Mette Nielsen, folketingskandidat, John Tinghøj, medlem af Tjele-foreningen, samt Else Marie Dreiø, formand Møldrup. Fremsendt foto

Socialdemokraterne i Viborg Østkreds har fået ny formand. Mette Nielsen genvalgt som folketingskandidat, og så blev der valgt kandidater til regionsrådsvalget i november, da kredsen for nylig afholdt generalforsamling.

Jens Frederiksen er blevet valgt som ny formand for Socialdemokratiet i Viborg Østkreds, som mandag 7. juni afholdt generalforsamling i Fagforeningshuset på Vestervangsvej i Viborg.

Jens Frederiksen, som også sidder i bestyrelsen i partiforeningen HOB (Houlkær, Overlund, Bruunshåb og omegn), har i en årrække bestridt posten som kasserer. Han overtager nu formandsposten efter Carsten Dalsgaard Poulsen, Ørum, som ikke ønskede at genopstille.

– Jeg har været aktiv i politik siden, at jeg var 23 år, og jeg har flere forskellige ting, jeg er valgt til. Det går der en del tid med, så nu mener jeg, at tiden er kommet til at overgive formandsposten til en anden, begrundede han sin beslutning.

Carsten Dalsgaard Poulsen glæder sig over at overlade roret til Jens Frederiksen.

– Jeg er er helt tryg ved, at det er Jens, der overtager posten. Vi har arbejdet tæt sammen, og jeg ved, at Jens er dygtig og vil være formand på bedste vis, lyder ordene fra den afgående formand.

Hans afløser vil da også fortsætte i sammen spor, lyder det.

– Jeg har påtaget mig opgaven, fordi Østkredsen skal arbejde videre i den gode stil, der er lagt de seneste år. Vi skal holde fast i og blive ved med at fokusere på den politiske dagsorden og på det gode samarbejde, siger han.

Som nye medlemmer i bestyrelsen blev valgt Henrik Nielsen, der er næstformand i HOB, samt John Tinghøj fra Vammen, der netop er fratrådt som formand i Tjele-foreningen.

Sidstnævnte overtog posten som kasserer efter Jens Frederiksen.

Kandidater til region og folketing

På generalforsamlingen blev Mette Nielsen blev genvalgt som Viborg Øst kredsens folketingskandidat.

– Jeg er glad for genvalget. Det betyder meget med en solid opbakning, og det er godt at være folketingskandidat i en velfungerende kreds. Jeg vil selvfølgelig gøre mit bedste for at leve op til tilliden, og være lige så aktiv, som jeg plejer i forhold til forskellige politiske aktiviteter, lyder det fra Mette Nielsen.

På generalforsamlingen skulle også vælges kandidater til regionsrådsvalget, der finder sted samtidig med kommunalvalget 16. november.

Per Møller Jensen, Viborg, der stopper som formand for Socialdemokratiet og ikke genopstiller til kommunalvalget, blev valgt som Østkredsens spidskandidat til regionsrådsvalget.

Desuden blev Runa Dorph-Petersen, Stoholm, samt Katrine Ørnbjerg Larsen, Bjerringbro, valgt som kandidater til regionsrådsvalget.

Kommentarer