Samfund

Nu er ligger det fast: Dyrlægeuddannelsen og fire andre uddannelser kommer til Viborg

Dyrlægeuddannelsen forventes at tiltrække mange mange studerende til Viborg Kommune de kommende år. Arkivfoto: Gitte Hagsholm

Viborg kan se frem til endnu flere studerende, efter at uddannelses- og forskningsministeren fredag godkendte fem nye uddannelser i Viborg Kommune. De supplerer både dyrlægeuddannelsen og en lang række andre uddannelser, der er kommet eller er på vej til Viborg.

Har du lyst til at læse dyrevidenskab eller plantevidenskab, blive bachelor i plante- og fødevarevidenskab eller professionsbachelor i økonomi og informationsteknologi. Så er Viborg kommunen for dig.

Fredag offentliggjorde uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund nemlig listen over nye uddannelser, der er blevet godkendt af ministeriet.

Og ud af de 13 godkendte uddannelser er hele fem placeret i Viborg, hvilket glæder borgmester i Viborg Kommune, Ulrik Wilbek.

– Igennem de seneste år har Viborg gjort meget for at tiltrække nye uddannelser og nye studerende, og jeg glæder mig meget over, at vi nu kan tilbyde yderligere fem uddannelser. Det er med til at cementere Viborgs position som en vigtig uddannelses- og karriereby, da de nye uddannelser supplerer andre vigtige uddannelser, som fremover får hjemme i Viborg Kommune. Det gælder blandt andet dyrlægeuddannelsen, som vi forventer vil tiltrække mange studerende til Viborg i de kommende år, siger Ulrik Wilbek.

Fokus på bæredygtighed

I forhold til de nye uddannelser, udbydes uddannelsen som professionsbachelor i økonomi- og informationsteknologi af Erhvervsakademi Dania, mens de fire andre uddannelser udbydes af Aarhus Universitet Viborg.

Uddannelserne har det til fælles, at de i meget høj grad er rettet mod et fremtidigt arbejdsmarked med fokus på bæredygtighed og teknologi.

– Jeg glæder mig ikke bare over, at vi har fået nye uddannelser, men i høj grad også over typen af uddannelser. Den grønne omstilling er fuldstændig afgørende for hele verden, og derfor betyder det meget, at Viborg nu bliver en helt central by, når det handler om at uddanne de unge mennesker, der skal sikre, at det lykkes, lyder det fra borgmesteren.

 

Kommentarer