Ørum

Molfoørfesten var tilbage med næsten ‘fuld skrue’

Se billedserie Efter en vellykket Molfoørfest 2021 kunne Kim Fagerlin lørdag overdrage ridepisken til Molfoørfestens nye ridefoged, Claus Gustafsson. Den afgående ridefoged har dog lige en oktoberfest på programmet, inden han helt kan lægge ridefogedhatten på hylden. Foto: Henrik Christensen, H.C.Fritidsfotograf

Fællesskabet foldede sig ud i Ørum i sidste uge, da Molfoørfesten med massiv lokal opbakning var tilbage efter et års kedelig coronapause.

Efter et år i coronadvale vendte Molfoørfesten sidste uge tilbage. Omend i en beskåret udgave, så blev den gennemført med stor tilslutning til alle aktiviteter og, ganske overraskende, i flot solskin det meste af ugen.

– Det har været fantastisk, lyder den spontane melding fra Kim Fagerlin, nu afgående formand for Molfoørudvalget, da avisen taler med ham søndag aften.

– Vi var selvfølgelig spændte på reaktionerne omkring programmet, som jo har været noget reduceret i forhold til tidligere år, men vi troede på vores koncept ud fra de præmisser, vi nu engang havde at gøre med, og det holdt stik. Der har været stor opbakning til størstedelen af arrangementerne, fortæller Kim Fagerlin, som desuden glæder sig over, at man, trods de dystre forudgående prognoser, havde et fantastisk vejr det meste af ugen.

En af årets nyheder var havetraktortræk onsdag, og det blev en stor succes. Dronefoto: Henrik Christensen, H.C.Fritidsfotograf

Optimal onsdag

Som et af højdepunkterne peger han på onsdag aften, hvor 450 borgere var samlet til fællesspisning med helstegt pattegris i festteltet. En mangeårig tradition, som borgere i Ørum og omegn helt sikkert har sukket efter i coronatiden.

– Der var en fantastisk stemning, og så havde vi jo fået indlagt musik, og det holdt folk i teltet hele aftenen, det var enormt hyggeligt, fortæller han.

Der var kun en enkelt afbrydelse undervejs, og det var da havetraktortrækket gik i gang udenfor.

– Det var jo en nyhed på programmet, og vi var ærligt talt lidt spændte på det, for det gik lidt sløjt med tilmeldingerne, fortæller Kim Fagerlin.

Men som så ofte med den type arrangementer, så kom deltagerne dumpende til allersidst, og da starten gik, var det med omkring 25 tilmeldte havetraktorer fordelt på de fire vægtklasser. Det endte med at blive en stor succes også for publikum, som returnerede til teltet efter ‘full pull’ på underholdningen.

Onsdag var et af højdepunkterne ved Molfoørfesten. Her var 450 borgere med til fællesspisning i teltet, hvor den menuen, traditionen tro, stod på stod på helstegt gris. Foto: Henrik Christensen, H.C.Fritidsfotograf

 

Rolig start tirsdag

Men vi skruer lige tiden tilbage til tirsdag, hvor Molfoørfesten startede med en blanding af nyt og gammelt.

Stifindergruppen havde i år samlet omkring 70 vandreglade borgere til en rask gåtur på halvanden kilometers penge. Turen gik ud til J.Jensen Genbrug på Burrehøjvej, hvor Poul Johannesen fortalte om virksomheden.

– Vi hørte både om organisationen, opgaver, produkter og økonomi; det var meget spændende, fortæller Henrik Ladefoged fra Stifindergruppen.

– Jeg tror, vi var mange, der var overraskede over, at man for eksempel kan købe maling i butikken, tilføjer han.

Efter rundtur i lokalerne gik turen tilbage til Tjelecenteret, hvor omkring et halvt hundrede Harley Davidson motorcykler, som noget nyt forinden havde været udstillet ved Custom Coating på Industrivej, og gamle veterankøretøjer tiltrak meget opmærksomhed.

Tirsdag aften gik turen med Stifindergruppen ud til J.Jensen Genbrug, der flyttede ind på Burrehøjvej for et par år siden. Foto: Henrik Christensen, H.C.Fritidsfotograf

En herlig torsdag

Bankospillet torsdag skulle egentligt have været flyttet ind i den lille hal, men det blev for bøvlet at flytte corona-testcenteret, der siden 28. april har haft til huse her. Så bankospillet blev alligevel afholdt i den store hal, fortæller Kim Fagerlin.

– Og det var lidt ærgerligt, at vi ikke bare havde holdt fast ved det fra starten, så havde der været plads til mange flere, end de 200 tilmeldte, siger Kim Fagerlin.

Men de, der var havde fået plads ved bankobordene, hyggede sig koncentreret over brikker og bankoplader.

Der blev hygget over bankopladerne torsdag aften med omkring 200 deltagere. Foto: Henrik Christensen, H.C.Fritidsfotograf

Samtidig uden for i teltet var omkring 60 børn og deres forældre rigtigt godt underholdt af en sprudlende Jesper Grønkjær, der fik de helt store grin frem med sine trylleløjer.

Torsdag aften bød også på en fornøjelig fodboldkamp, hvor Foulum Serie 4 tog en 1-0 sejr hjem over Eastside fra Houlkær Fodboldklub.

Tryllekunstner Jesper Grønkjær fik smil og latter frem hos børn og voksne i teltet torsdag. Foto: Henrik Christensen, H.C.Fritidsfotograf

Festlig fredag

Da den store lørdagfest var aflyst i år, havde man gjort lidt ekstra ud af fredagen, hvor tapas blev skyllet med en underholdende ginsmagning.

– Det blev også en virkelig god aften. Cirka halvanden hundrede deltog i spisning og ginsmagning, fortæller Kim Fagerlin.

Mindst lige så mange overværede på samme tid Foulum Serie 2 give gæsterne fra FC Silkeborg tørt på udenfor. Med en 5-1 sejr var der noget at fejre, så der kom godt gang i teltet, hvor der blev festet igennem til klokken 02.

– Vi havde hyret et par professionelle vagtfolk til at holde øje med, at folk overholdt de coronaregler, der trods alt stadig er nogle af, og de hjalp også med til, at vi fik folk ud af teltet, da festen sluttede, men alt gik stille og rolig, og alle havde bare en fest. Det var virkeligt skønt, siger Kim Fagerlin.

Stille lørdag

Mens festhumøret var helt i top om fredagen, så var stemningen lidt mere afdæmpet lørdag, hvor solskin tilmed blev afløst af skybrud.

Det holdt dog tørt om formiddagen, hvor unge fra Foulum IF og Ørum IF lavede forskellige aktiviteter sammen med børn, men der var ikke så stor tilslutning til eftermiddagens program, som i det store hele stod på de aktiviteter, der tidligere har været henlagt til søndag.

– Vi har jo valgt at flytte vores lørdagsfest til oktober, hvor vi kan være nogenlunde sikre på, at vi må være mange nok samlet. Derfor havde vi flyttet det traditionelle søndagsprogram frem til lørdag, fortæller Kim Fagerlin og tilføjer:

– Der var ikke helt så mange, som der plejer. Det kan skyldes vejret, men det kan jo også være, at festen fredag havde været lidt hård ved nogen.

OL-finalen i håndbold blev et uventet indslag i Molfoørfesten, men arrangørerne fik med kort varsel sat storskærm op i teltet, så lokale håndboldfans kunne følge kampen. Foto: Henrik Christensen, H.C.Fritidsfotograf

Stemningen løftede sig dog for en kort bemærkning i teltet, da der blev rigget an til den store OL-håndboldfinale klokken 14.

Nu ved vi jo alle, hvordan det gik, så begejstringen holdt ikke længe.

Skuffelsen over kampens resultat kunne til gengæld skylles ned med en god kop kaffe og hjemmebag fra det store kagebord, som i år kun havde fem hjemmebagte kager i konkurrencen. De var til gengæld meget flotte og velsmagende, og så havde Konditorbageren i byen spædet op med forskellige braddepandekager, så der var mere end rigeligt med kage til alle.

Der var som nævnt ikke så mange deltagere til kagebordet, men det kom beboerne på Højvangen til gode; de fik nemlig det overskydende kage, som de kunne nyde  til eftermiddagskaffen, og det blev taget rigtigt godt imod.

Der var rift om de hjemmebagte kager ved det store kagebord, lørdag.Henrik Christensen, H.C.Fritidsfotograf

Vagtskifte

Lørdag var det også tid for Ridefoged Kim Fagerlin at give pisken videre til sin efterfølger – efter to år på posten. Det er, så vidt vides, aldrig sket før.

”Så blev jeg den ”lokale Trump”, jokede Kim Fagerlin  i sin beretning med henvisning til den lange periode, han har siddet på posten.

– Men nu er jeg også klar til at give stafetten videre. Selv om vi udadtil ikke har lavet noget siden 2019, så har vi jo arbejdet med forberedelserne op til 2020, og siden sidste sommer har vi stået i et vadested, hvor vi ikke vidste, hvor meget vi kunne og hvornår, fortæller han.

I sin beretning rettede han da også en stor tak til sine kolleger i Molfoørudvalget, men også til de frivillige i de mange selvkørende underudvalg, der er med til at få det hele til at glide på skinner.

– Det har bare været godt. Selvom det har været hårdt og mærkeligt med alt det her corona, så har det bare været godt,og vi har haft et fantastisk samarbejde, og jeg ville ikke have undværet det for noget, siger Kim Fagerlin.

Han slipper dog heller ikke  tøjlerne helt endnu. Han har nemlig lige en oktoberfest på to-do-listen, inden han for alvor kan takke af.

Hans efterfølger er Claus Gustafsson, som blandt andet har 19 år som formand for Ørum IF på sit CV, og så var han også med i gruppen af ildsjæle, der i sin tid tog initiativ til Tjelecenteret, som han i dag er formand for.

– Claus gør ikke meget væsen af sig. Han er en stille person, men meget lyttende og analyserende. Samtidig er han meget konsekvent og skærer igennem, når der skal tages beslutninger, og det er der kommet mange gode resultater af, og derfor er han også utroligt vellidt, fortæller nuværende formand for Ørum IF, Morten Dam Rasmussen, som har været med til at indstille den nye Ridefoged.

– Claus er en meget kompetent person og dygtig organisator, så med ham i spidsen for det kommende Molfoørudvalg får vi en meget værdig arvtager til posten, siger Morten Dam Rasmussen.

Hæder til to ildsjæle

Traditionen tro benyttede formanden for Ørum IF også lejligheden til at aflægge beretning for det forløbne år. Og her var corona overskriften på de fleste emner.

Men lejligheden blev også brugt på at hædre to ildsjæle, som har bidraget på flere fronter med deres frivillige indsats i idrætsforeningen i mange år.

I stedet for at hædre årets træner/leder, så blev Ellen Sahl hædret for sit mangeårige arbejde i idrætsforeningen, særligt som formand for gymnastikafdelingen, og Ilse Møller modtog JHF’s sølvnål for sin indsats i Ørum IF Håndbold i mere end 35 år.

Kommentarer