Samfund

Madservice Viborg indvier nyt produktionskøkken

Medarbejderne glæder sig over deres helt nye arbejdsplads - Madservice Viborgs nye produktionskøkken. Foto: Viborg Kommune.

Torsdag den 6. november 2025 inviterede Ældre- og Aktivitetsudvalget til indvielse af Madservice Viborgs nye køkken, der skal sikre fremtidens måltider til kommunens borgere.

Når Madservice Viborgs medarbejdere møder ind på Petersmindevej 15, træder de ind i et helt nyt køkken med mere plads, bedre arbejdsgange og moderne udstyr, der gør det nemmere at gøre det, de brænder for: at lave god mad til Viborgs borgere.

Her er lyse rum, sikre og ergonomiske arbejdsstationer og bæredygtige løsninger, der gør hverdagen lettere og mere inspirerende. Det betyder både mere tid og bedre muligheder for at udvikle nye retter, forfine opskrifter og sikre høj kvalitet i de måltider, som hver dag sendes ud til flere tusinde borgere.

Det nye produktionskøkken betyder, at der er plads til, at flere borgere i Viborg Kommune kan se frem til sunde, nærende og velsmagende måltider – tilberedt under bedre forhold for de medarbejdere, som hver dag lægger hjerte og faglighed i maden. Samtidig er køkkenet indrettet med bæredygtige løsninger, der peger fremad mod en grønnere drift.

Ellen Lyngsø, leder af Madservice Viborg. Foto: Viborg Kommune.

Investering i både borgere og medarbejdere

Formand for Ældre- og Aktivitetsudvalget, Johannes Vesterby (V), glæder sig over de nye rammer:
– Med det nye produktionskøkken investerer vi i kvalitet og trivsel – både for de borgere, der får leveret mad fra kommunen, og for de medarbejdere, som hver dag skaber måltiderne. Vi sætter en høj standard for fremtidens madservice i Viborg Kommune. Samtidig har vi sikret, at køkkenet også kan levere, når kommunens ældre befolkning vokser over de kommende år.

En stolt og glad leder af Madservice Viborg, Ellen Lyngsø, understreger betydningen af de nye faciliteter:
– Jeg er så glad for, at vi nu endelig står her i det nye køkken – hjertet i vores indsats for at levere sunde, nærende og velsmagende måltider til Viborgs borgere. Med sine moderne faciliteter og bæredygtige løsninger repræsenterer det ikke blot et skridt mod fremtiden, men også en unik mulighed for at skabe en arbejdsplads, hvor trivsel og innovation går hånd i hånd. Vi ønsker at tilbyde vores medarbejdere de bedste rammer for både arbejdsglæde og udvikling, så køkkenet kan være et sted, hvor man føler sig værdsat og kan bidrage til fællesskabet.

Medlemmer af Ældre- og Aktivtetsudvalget og Viborg Ældråd blev ved indvielsen vist rundt af Ellen Lyngsø, leder af Madservice Viborg. Foto: Viborg Kommune.

Fakta

Tidligere produktionskøkken

  • Blichergården, N.F.S. Grundtvigs Vej 13, 8800 Viborg
  • Opført i 1970 og renoveret i 1999
  • Størrelse: 760 kvadratmeter
  • Oprindelig kapacitet: Producere mad til 600 borgere pr. dag
  • Op til flytningen blev der produceret mad til 1.200 borgere pr. dag

Det nye produktionskøkken

  • Petersmindevej 15, 8800 Viborg
  • Byrådet besluttede i forbindelse med budgettet for 2022-2025 finde midler til nyt køkken
  • Der er samlet afsat 49,5 mio. kr. til projektet
  • Størrelse:  1.225 kvadratmeter
  • Kapacitet: Producerer mad til op til 2.000 borgere pr. dag
  • Antal ansatte: 24

 

Kommentarer