Kvorning

Legepladsen i Kvorning tager form

Se billedserie Alle elementer er på plads på legepladsen bag forsamlingshuset i Kvorning. Der mangler kun få justeringer rundt om, inden man forhåbentlig snart kan indvie det med en stor fest for borgerne i byen. Foto: Gitte Hagsholm. Se flere billeder fra arbejdsweekend og besøg af legepladsinspektør

Efter over et år arbejde fra idé til udførelse er en splinterny legeplads bag Kvorning forsamlingshus endelig ved at tage form. Mandag var Viborg Kommunes legepladsinspektør ude for at gå det hele efter i sømmene.

Det var er administrativt tungt arbejde, at få projekt legeplads og nyt samlingsted i Kvorning skubbet i gang. Men ved fælles hjælp fra landsbyens tre foreninger og en hel masse frivillig lokal arbejdskraft er borgerne fra Kvorning og omegn tæt på at være i mål med det  – byens størrelse taget i betragtning – ganske ambitiøse projekt.

Efter en lang og våd vinter gik anlægsarbejdet i gang i starten af april.

Læs også: Kvorning har taget hul på første fase af legepladsen

Et par uger senere rykkede folk fra Rejstrup Savværk ind og begyndte etableringen af legepladsen, der også omfatter et madpakkehus.

– Vi er meget tæt på at være i mål nu, og byens børn har allerede taget legepladsen i brug, så vi kan se, at det virkelig har været savnet, fortæller Susanne Kraft fra styregruppen.

Mandag var kommunens legepladsinspektør, Orla Jensen,omkring for at gå det hele efter i sømmene. Og der var nogle anmærkninger hist og pist, så der er et par ting, der skal udbedres, inden legepladsen sådan helt officiel er klar til brug.

– Vi mangler også at få justeret på placeringen af dyrene og toget, og der mangler en masse finish rundt omkring, men vi er så langt nu, og det er helt fantastisk, siger Susanne Kraft.

Når legepladsen står helt færdig, så skal det fejres med en fest for hele byen. Men i disse coronatider kan det være svært, da man foreløbig ser frem til kun at kunne mødes 50 personer, og Susanne Kraft er sikker på, der vil komme flere, når de skal indvie legepladsen.

– Så vi venter nok med den store fest, og hvis vi ikke kan det, så må vi jo afholde den ad flere omgange.

Orla Jensen havde ikke nogle graverende anmærkninger efter gennemgangen af legepladsen i Kvorning mandag. Men der vil nok gå en uges tid eller to, inden legepladsen får grønt lys.

I mellemtiden må Kvorning borgere og -børn ruste sig med tålmodighed.

Alt godt  kommer jo, som bekendt til de, der venter – og lige lægger rigtigt mange frivillige timer i dét, man tror på.

Forrige weekend blev der arbejdet flittigt med blandt andet at få lagt fliser omkring multihuset. Foto: Gitte Hagsholm. Se flere billeder i galleriet
Mandag var legepladsinspektør fra Vej og Park i Viborg Kommune, Orla Jensen, i Kvorning for at gå legepladsen efter i sømmene. Jytte Sørensen (th) og Susanne Kraft fra legepladsgruppen fulgte med rundt og tog notater. Foto: Gitte Hagsholm. Se flere billeder i galleriet

Kommentarer