Samfund

Legeheltenes indsats for indlagte børn fortsætter. Sponsoraftale fortsætter

Fra venstre ses Steffen Vestergaard, Henriette Madsen og Legehelten Camilla, der forleden mødtes for at flage for det fremtidige samarbejde. Pressefoto: Børneulykkesfonden

Sidste år indledte Børneulykkesfonden et nyt samarbejde med Vestergaard Huse og Vestergaard Konstruktion. Formålet med samarbejdet er at støtte op omkring Legeheltenes arbejde på de danske hospitaler, hvor de hver dag spreder aktiv leg og bevægelse til de indlagte børn. Og samarbejdet fortsætter i 2023.

Børneulykkesfondens initiativ Legeheltene er efterhånden at finde på størstedelen af landets børneafdelinger. Med deres store smil og farvestrålende t-shirts arbejder de hver dag for at skabe et frirum for de børn, der bliver indlagt. Dette gøres ved at invitere børnene med til forskellige aktive lege, så hele kroppen kan blive bevæget. Det er netop disse helte, Vestergaard Huse og Vestergaard Konstruktion valgte at støtte med 100.000 kroner i 2022. Donationen er blandt blevet brugt til at udvikle Legeheltenes arbejde og afholde indsamlingsaktiviteter.

Samarbejdet og støtten til netop Legeheltene har været meget meningsfyldt for den midtjyske byggevirksomhed, forklarer ejer og direktør, Steffen Vestergaard:

– Som virksomhed er vi meget bevidste om at bidrage positivt til samfundet, og det er en vigtig del af vores DNA at støtte indsatser, vi kan spejle vores egne værdier i.

– Legeheltene gør en kæmpe forskel for de langtidsindlagte børn rundt på landets hospitaler, og derfor er vi virkelig stolte af det her partnerskab. Gennem samarbejdet bidrager vi ikke kun med finansielle midler, men vi bringer også vores egne styrker i spil, og tilbyder vores arbejdskraft til at planlægge og afholde de her indsamlingsaktiviteter, som mange af vores medarbejdere deltager i. Vi ser frem til endnu et godt år sammen, fastslår han.

Sidste sommer arrangerede Legeheltene til ‘helteløb’ på Regionshospitalet i Viborg. Arkivfoto: Børneulykkesfonden

Samarbejdet fortsætter i 2023

Udover udviklingen af Legeheltenes arbejde bød samarbejdet i 2022 også på Halloween Helteløb sammen med Viborg FF. Opbakningen fra lokalområdets børnefamilier var stor – og arrangementet fik samtidig indsamlet flere midler ind til Legeheltene.

I 2023 fortsætter Vestergaard Huse og Vestergaard Konstruktion samarbejdet med Legeheltene, hvilket betyder, at Viborg kan se frem til endnu et Halloween Helteløb lørdag 28. oktober.

– Samarbejdet med Vestergaard Huse og Vestergaard Konstruktion har vi været meget taknemmelige for i året, der er gået. Vi blev derfor glade, da vi fik nyheden om, at samarbejdet kunne fortsætte i 2023, lyder det fra Henriette Madsen, der er generalsekretær i Børneulykkesfonden, som står bag Legeheltene.

– Driften og udviklingen af Legeheltene er dybt afhængig af donationer og diverse indsamlingsaktiviteter. Vi glæder os derfor over, at vi igen i år kan afholde Halloween Helteløb i Viborg. Vi håber, at folk fra Viborg og omegn igen har lyst til at støtte Legeheltenes arbejde ved at deltage i Helteløbet, siger hun.

Udover Halloween Helteløbet vil Vestergaard Huse og Vestergaard Konstruktion også støtte Legeheltene på Regionshospitalet Viborg med nye materialer samt hjælpe med opstart af Legeheltenes ‘lillebror’, Helteakademiet, der ugentligt arrangerer boldleg for kronisk og langtidssyge børn.

Om Legeheltene

Alle børn har ret til et liv med leg og bevægelse – også børn der er ramt af sygdom. Men et sygdomsforløb, en indlæggelse og kroniske diagnoser er ofte forbundet med stor inaktivitet og ensomhed. Det kan have store konsekvenser for indlagte børns fysiske, kognitive og sociale udvikling. Derfor arbejder Legeheltene for at skabe aktiv leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år indlægges på et hospital i Danmark. Legeheltene skaber et frirum med plads til store armbevægelser, tumlelege og fællesskab – og med plads til at være barn igen.

Legeheltene er på 25 børneafdelinger i Danmark og på Færøerne, et børnehjem og fire modtagecentre for ukrainske flygtninge. Legeheltene er et initiativ startet af Børneulykkesfonden. Læs mere på www.legeheltene.dk

 

Kommentarer