Vammen

Langsø Friskole og Børnehus har fået ny leder

1. maj var en festdag på Langsø Friskole og Børnehus, hvor man kunne fejre, at skolen har fået ny leder. Her byder skolebestyrelsesmedlem, Morten Lange (th), Kim Lerche velkommen. Fremsendt foto

Mandag 1. maj var en festdag på Langsø Friskole og Børnehus. Her kunne elever og personale nemlig byde velkommen til skolens nye leder, Kim Lerche.

54-årige Kim Lerche kommer fra en lignende stilling på Gludsted Friskole og Børnehus, hvor han har været ansat siden 2004, de seneste 12 år som leder. Så han var det perfekte match, da Langsø Friskole og Børne skulle finde en ny skoleleder; en opgave man fik hjælp til fra et rekrutteringsbureau, fortæller formand for skolens bestyrelse, David Munk-Bogballe.

– Det har været vigtigt for os at ansætte en tydelig leder med indlevelsesevne, drivkraft og ambition, og som allerede har bevist sine evner. Det er nu lykkes, og det er vi meget glade for, siger han.

– Langsø Friskole er en god skole med en sund økonomi, stærk lokal forankring, aktive forældre og en herlig stemning. Vi har små klassestørrelser, der er tid og plads til den enkelte elev, og fordi vi også har et Børnehus med vuggestue og børnehave, kan vi tilbyde et trygt og sammenhængende forløb gennem hele børnelivet, påpeger formanden og uddyber:

– Det kræver en helt særlig personlighed og erfaring at kunne lede en sådan institution, især hvis man også vil udvikle den; og det er bestyrelsens ambition, at skolen gerne må vokse lidt, både i størrelse og antal elever. Samtidig skal skolen blive endnu bedre i forhold til både faglighed og trivsel. Det er opgaven, Kim skal løse sammen med bestyrelse, lærere, elever og forældre, og det bliver rigtig spændende at komme i gang med, siger David Munk-Bogballe.

Elever og personale var samlet i skolegården, for at hilse på skolens nye leder, Kim Lerche, der blev budt velkommen med tale og klapsalver. Fremsendt foto

Den nye skoleleder, som allerede er faldet godt til i de nye omgivelser, glæder sig også til at tage fat på et nyt professionelt kapitel.

– Jeg har været ansat på på Gludsted Friskole og Børnehus i næsten 20 år, hvor jeg som leder også har været med til at vækste skolen fra 60 til 100 elever. Så da jeg fik tilbudt stillingen som leder her på Langsø Friskole, var jeg ikke i tvivl om, at det var det helt rigtige for mig. Jeg synes, det er spændende at arbejde med en integreret institution, og jeg glæder mig meget til at være med at udvikle skolen her i Vammen, siger Kim Lerche, og tilføjer:

– I første omgang er det vigtigste for mig imidlertid at lære alle børnene, deres forældre og personalet godt at kende. Alle er meget involverende, og nu skal vi sammen få en god skole til at fungere rigtigt godt, og det glæder jeg mig først og fremmest til, lyder meldingen.

Privat bor Kim Lerche i Grauballe ved Silkeborg sammen med sin hustru og tre børn på 7, 12 og 14 år. I sin fritid er han engageret i lokalsamfundet gennem bestyrelsesarbejde og som håndboldtræner.

 

Morten Lange har været indsat som konstitueret leder på Langsø Friskole de seneste måneder. Det modtog han en gave for, som her overrækkes af Maj-Britt Givskov fra skolebestyrelsen. Fremsendt foto

Kommentarer