Hvidding

Nu kommer der fibernet til Hvidding og omegn

Jens Frederik Frederiksen, som også er spejderleder i Hammershøj Gruppe, har i årevis arbejdet sammen med andre lokale ildsjæle for at skaffe fiberbredbånd til det tyndt befolkede landområde mellem Hammershøj, Hvidding og landsbyen Nørbæk i Randers Kommune. Arkivfoto

I flere år har en gruppe lokale fra området mellem Hammershøj, Hvidding Skovager og Nørbæk kæmpet for at få fibernet til egnen. Takket være indsatsen og Eniigs fiberbredbåndspulje, der yder tilskud til tyndtbefolkede områder, får omkring 140 husstande nord for Hammershøj og Læsten nu mulighed for at bestille fiberbredbånd – minimum 86 husstande skal tilmelde sig, før udrulningen sker.

140 husstande nord for Hammershøj og Læsten har nu chancen for at støtte om fiberbredbåndsprojektet drevet af den lokale ildsjæl Jens Frederik Frederiksen.

Jens Frederik Frederiksen og andre lokale har i mange år kæmpet for at få den tidssvarende og fremtidssikrede bredbåndsløsning til området, men beliggenheden og den store afstand mellem husene har indtil nu betydet, at investeringen i at udrulle fibernet har været for stor. Med Eniigs fiberbredbåndspulje ser ønsket imidlertid ud til at gå i opfyldelse – så længe minimum 86 husstande tilmelder sig.

– Det er en helt unik chance, vi har fået for at få fiberbredbånd til området. Derfor håber jeg også, at der er opbakning, og at folk slår til, mens muligheden er der. Den digitale udvikling går lynhurtigt i dag, og det er supervigtigt for vores område, at vi får noget internet, der slår til i forhold til det behov, vi ser i dag, og det øgede behov, der uden tvivl vil være i fremtiden, fortæller Jens Frederik Frederiksen.

Kom og hør mere

Det er muligt at bestille frem til den 21. juni 2019, og hvis man vil høre mere om mulighederne, hvor interesserede kan komme og møde Eniig, når de besøger området mandag 3. juni.

Her kan de træffes første gang klokken 11-14 på adressen Hammershøjvej 13 mellem Hammershøj og Nørbæk og lidt senere, klokken 15-18, igen på adressen Skovagervej 117 nord for Hvidding.

Kommentarer