Ørum

Kom til info-aften hos Brand & Redning i Ørum

Den lokale brandstation i Ørum inviterer til informationsmøde i morgen aften onsdag 24. august klokken 19.30. Foto: Midtjysk Brand & Redning, Station Ørum

Hvis man går og overvejer at prøve kræfter som brandmand eller -kvinde, men er lidt usikker på, hvad jobbet egentligt indebærer, så har man mulighed for at få klarhed over det i morgen onsdag, hvor Brand & Redning i Ørum inviterer til en uformel info-aften i stationens lokaler på Industrivej.

Det er almindeligt kendt, at riget fattes brandfolk. På den lokale station i Ørum er man dog rimeligt godt dækket ind, alligevel vil man gerne ‘slå et slag’ for tjansen som frivillig brandmand eller -kvinde, og det gør man med et arrangement i morgen onsdag, hvor man kan komme og høre om arbejdet som brandmand og få svar på spørgsmål, man måtte have.

– Mange tror, at dét at være brandmand eksempelvis kræver, at man er toptrænet, eller at man skal stå til rådighed 24/7, og det er slet ikke tilfældet. Man skal naturligvis have et almindeligt godt helbred, men ellers er vi helt almindelige mennesker med job og familie ved siden af vores frivillige arbejde, fortæller holdleder Loui Thomsen, som selv – ja, brænder for at være brandmand.

Han understreger, at formålet med arrangementet onsdag ikke er at rekruttere nye kolleger her og nu.

– Vi vil til gengæld gerne gøde jorden for dem, der går og overvejer at blive brandmand m/k på et tidspunkt, men måske ikke er i en situation, hvor det kan lade sig gøre, eller de bare ikke er helt klar. Og det gør vi bedst med information om for eksempel uddannelse, øvelser og ikke mindst det sociale, der følger med jobbet som brandmand, siger Loui Thomsen og tilføjer:

– Vi opfordrer derfor også til, at man tager sin kæreste eller ægtefælle med, for det påvirker jo hele familien, hvis den ene pludselig skal rykke ud en lørdag aften.

Arrangementet foregår på brandstationen, Industrivej 9 i Ørum fra klokken 19.30, og der vil foruden godt selskab også være lidt ‘godt til ganen’.

Kommentarer