Løvel

Købmanden i Løvel kaster håndklædet – men byen kæmper videre

Torsdag i sidste uge meddelte købmand Ronni Brokholm Olesen, at han lukker butikken, som kun vil være åben et par uger endnu. Men lokale ildsjæle er allerede gået i gang med at finde en løsning, så byen kan bevare sin købmandsbutik. Foto: Gitte Hagsholm

Onsdag i sidste uge meddelte Ronni Brokholm Olesen i et facebook-opslag, at han lukker butikken, Min Købmand, i Løvel. Det har skabt stor bekymring blandt løvelborgerne, som er kede af udsigten til at miste et af byens centrale omdrejningspunkter. Lokale ildsjæle, med borgerforeningen som spydspids, har dog allerede sat gang i en plan for at få byens dagligvarebutik på benene igen.

Efter knapt syv år som købmand i Løvel meddelte Ronni Brokholm Olesen i sidste uge på et facebook-opslag, at han lukker butikken. Her skriver han blandt andet:

”Det er med blødende hjerte, jeg kommer med denne meddelelse. Vi er nødsaget til at lukke butikken grundet alt for store økonomiske problemer. Vi har kæmpet alt hvad vi kunne igennem det sidste år, for at få rettet skuden op, det har desværre ikke været nok.”

Chok for byen

Nyheden om lukningen af byens købmandsbutik kom som et chok for Løvel-borgere for hvem, butikken er byens omdrejningspunkt. Udover at handle, hente pakker og medicin er det også her man dagligt mødes og får en sludder med andre borgere i byen, ligesom butikken ofte har været centrum for hyggelige sammenkomster.

– Det er virkeligt ærgerligt, at det er kommet hertil. Løvel har været inde i en god udvikling i flere år; vi har en dejlig by med et godt sammenhold, og vores købmand er en vigtig for byens sammenhængskraft, siger Kaj Kristensen, der er formand for Løvel Borgerforening.

Han og andre ildsjæle i byen var derfor heller ikke sene til at tage affære, da de hørte om lukningen.

– Vi var ikke et øjeblik i tvivl om, at vi hurtigt skulle i gang med at finde en ny løsning, og vi har allerede taget kontakt til Dagrofa (som står bag Min Købmand-kæden, red.), fortæller han.

Ny plan

Hos Dagrofa er man klar til at støtte op om en ny købmand, hvis byen kan mobilisere opbakning til en model, hvor borgerne skyder penge i projektet, på samme måde, som man har gjort det blandt andet i Rødding og i Vejrumbro.

– Med Løvels indbyggertal er det absolut realistisk at få en købmandsforretning til at køre, fastslår Hans Meldgaard, projektchef ved Dagrofa.

Han mødes allerede denne uge med borgerforeningens bestyrelse og andre repræsentanter fra byen for at bistå i udformningen af en plan.

– Det kræver en stor lokal indsats, men det er mit indtryk, at der er et stort engagement i Løvel, og det er den første forudsætning for at løfte så stort et projekt, lyder meldingen.

Kaj Kristensen bekræfter, at der allerede er sat et møde i stand, og han forventer, at man om kort tid vil indkalde til et borgermøde for at informere om mulighederne og ‘tage temperaturen’ på den lokale opbakning på projekt ‘ny købmand i Løvel’.

 

Kommentarer