Klejtrup

Klejtrup Kultur- og Multicenter får ny tilskuertribune

Klejtruphallens endegavl, som den ser ud i dag. Fremsendt foto

En ny tilskuertribune skal give mere plads til og bedre forhold for tilskuerne, når der er håndboldkampe, stævner eller andre aktiviteter i Klejtrup Hallen.

I mange år har der været mindre gode forhold for tilskuerne, som har været henvist til trange pladser langs gulvet i Klejtrup Kultur- og Multicenters store hal, når der er håndboldkampe eller fodboldstævner.

Hallen ligger desuden ikke i niveau med hovedindgangen og cafeteriet, der er placeret en etage over, og der har således heller ikke været sammenhæng eller direkte adgang mellem faciliteterne. 

Alt dette løser sig sommerferien i år, lover bestyrelsesformand for Klejtrup Kultur- og Multicenter, Michael Nøhr. 

Løsningen er en ny tilskuertribune, der etableres ved hallens endegavl, men hævet så den er på niveau med hovedindgangen og cafeteriet. Samtidig bliver der lavet indgang fra begge dele til den nye tribune.

Tilskuertribunen bliver i hele hallens bredde, og i hver side vil der blive et mindre caféområde, hvor tilskuere kan nyde sin mad og drikkevarer fra cafeteriet, mens man samtidig kan følge med i aktiviteterne i hallen.

– Vi håber på, at vi med dette nye tiltag kan skabe en bedre transparens mellem cafeteriet og hallens gæster og brugere, og at det også kan skabe en større oplevelse og nærhed for alle der kommer i hallen – også for de forældre, som hygger sig, mens deres børn laver aktiviteter i hallen, fortæller Michael Nøhr. 

Tegningen viser den nye, hævede tribune, hvorfra der bliver adgang til både hovedindgang og cafeteria. Illustration: Complete Solutions

Professionel assistance

Bestyrelsen har hyret Klejtrupvirksomheden Complete Solutions til at stå for arkitekttegninger, rådgivning og myndighedstilladelserne til projektet, der er budgetteret med 850.000 kroner. 

– Men Complete-Solutions kan ikke klare alle opgaverne selv, da projektet her er i en brand- og konstruktionsklasse 3, så der skal helt specielle certificerede statikere og brandrådgivere til, og disse eksperter arbejder ikke gratis. Så vi skal nok regne med at 400.000 kroner går til rådgivere og ingeniørberegninger og tilladelser med mere, siger Michael Nøhr.

Det er også disse høje krav til blandt andet brandsikkerhed, som gør, at tribunen ikke kommer til at hænge på endevæggen, men bliver sat på stolper. Hele konstruktionen bliver lavet i limtræ, så det passer med limtræsspærene, der er i hallen, lyder det fra formanden. 

Tilskud til finansieringen

Prisen på hele projektet er Klejtrup Kultur- & Multicenter ikke alene om at betale. 

– Vi har ansøgt Viborg Kommune og fået halvdelen af projektet dækket; derudover har vi ansøgt Sparekassen Danmark Hobro Fonden, og de har også været gavmilde og givet os 150.000 kroner. Derudover afventer vi svar fra nogle andre fonde, som vi også håber på positiv svar fra, siger Michael Nøhr og tilføjer:

– Nu er det så bare at vente på, at alle tilladelserne går igennem.

Han forventer, at man skal påregne 5 til 6 måneders behandlingstid, før alt er på plads. 

– Men det passer fint med at projektet kan gå i gang inden sommerferien og være færdig ultimo august, før indendørssæsonen starter, lyder meldingen.

Kommentarer