Vammen

Jubilæum: 40 år bag rattet i rutebilen

Forleden blev Henning Kjeldgaard Sørensen (tv) hædret for sit 40 års jubilæum som buschauffør på Arriva i Viborg. Her fik han overrakt et jubilæumsgratiale, underskrevet af administrerende direktør i Arriva Danmark, Marianne Bøttger, samt en flot buket blomster af driftsleder, Allan Jakobsen. Desuden modtog jubilaren i anledningen en bonus fra personaleforeningen. Privatfoto

63-årige Henning Kjeldgaard Sørensen fra Vammen kunne 1. januar fejre 40 års jubilæum som buschauffør, og forleden modtog han en anerkendelse for sit mangeårige virke fra sin nuværende arbejdsgiver Arriva i Viborg.

Af Gitte Hagsholm. gitte.hagsholm@netavis.dk

Hvis man ligesom nærværende journalist i barne- og ungdomsårene har kørt kilometervis i bus for at blive fragtet til og fra skole, så husker man godt det der med, at nogle chauffører kunne man ikke fordrage (og det var som regel gengældt), og andre elskede man bare.

Den sidste kategori hører 63-årige Henning Kjeldgaard Sørensen fra Vammen til. 1. januar kunne han fejre 40 års jubilæum som buschauffør – og en vellidt af slagsen.

Buschauffør ved et tilfælde

Henning er oprindeligt uddannet automekaniker, men i 1980 blev han arbejdsløs.

– Det var lidt sløjt i branchen dengang, og så måtte jeg jo finde på noget andet at lave, fortæller han.

Henning tog et erhvervskørekort, og 1. januar 1981 blev han ansat ved Pan Bus i Viborg.

– Jeg havde første køredag den 4. januar, og jeg har ikke set mig tilbage siden, fortæller Henning, som elsker sit job og har gjort det i alle årene.

To vigtige faktorer

Han peger på to vigtige faktorer til, at han altid glæder sig til at komme på arbejde:

– Man skal lære at indstille sit sæde rigtigt. Vi er mange chauffører, der deler de samme busser, og vi er forskellige alle sammen. Derfor er jeg meget omhyggelig med at få sædet indstillet. Det skal være ligesom, hvis man sætter sig ned for at læse avisen; man skal sidde godt, og det har jeg altid gjort, og derfor har jeg heller aldrig fået skavanker af mit arbejde, pointerer han.

Den anden vigtige faktor er Hennings altid gode humør.

– Man kommer langt med et smil, det åbner mange døre. Og jeg nyder at snakke med mine mange, herlige og friske buskollegaer og ikke mindst de mange dejlige passagerer, og som jeg møder hverdag på jobbet, lyder det positive budskab

Og her er vi tilbage ved skolebørnenene, som Henning også har kørt mange af .

– Jeg har altid været glad for børnene, og i de 40 år, jeg har kørt bus, har jeg kun sat i alt fem unge af bussen, fordi de gik over stregen, husker han.

Det vidner hans facebook-side også om; her er jubilaren i dag ‘venner’ med mange af de unge mennesker, han har kørt med i tidens løb.

– Det er jeg glad for, og det er skønt at kunne følge med i, hvor de er i dag. Mange af dem har også skrevet hilsner til mig i forbindelse med mit jubilæum. Det er da rørende, fortæller Henning.

30 år i Langsøgruppen

Hennings gode tag på børn og unge har de også glæde af i Langsøgruppen i Vammen. Her er han leder for ulvene, som er de små børn fra 2. og 3. klasse, og i 2008 tog han toplederuddannelsen Gilwell inden for KFUM-spejderne for at være endnu bedre rustet til spejderarbejdet.

Henning har været tilknyttet gruppen siden 1991, så her kan han i år fejre endnu et jubilæum.

Familie og fritid

Privat bor Henning sammen med sin forlovede gennem seks år, Ini Andersen (62). Han har to voksne børn, en søn og en datter fra tidligere ægteskab. Ina har en datter, som har to børn. Så nu kan Henning også kalde sig bonusbedstefar.

Når Henning ikke er ude med spejderne, så bruger han og Ina meget af fritiden på at campere, som de begge holder meget af.

– Vi har talt om at blive fastliggere, men på den anden side, så kan vi begge to godt lide at komme ud og se forskellige egne af landet, fortæller Henning.

Henning er også aktiv i Vammen menighedsråd, som han har været formand for i to perioder. Siden menighedsrådsvalget i 2020 bestrider han nu posten som næstformand.

Ikke klar til pension

Trods mange år på arbejdsmarkedet har Henning ingen planer om at stoppe foreløbigt.

– Jeg har verdens bedste job, så jeg har planer om at fortsætte, i hvert fald til jeg bliver 67. Jeg elsker mødet med mennesker, og så er jeg er naturelsker, så det gør noget; og i bussen sidder jeg jo på første parket til at opleve naturen og landskaberne, jeg kører igennem. Det er da en gave, smiler 40 års jubilaren.

Kommentarer