Vammen

Hele verden leger med i Naturbørnehaven Høndruphus

Naturbørnehaven Høndruphus

Det er dejligt at erfare, at der rundt om i den store verden er skabt en stigende opmærksomhed omkring betydningen af det læringspotentiale, som ligger i livet i leg under åben himmel. I sidste uge havde Naturbørnehaven Høndruphus 12 besøgende fra Canada, Australien, Grækenland, Rumænien og Schweiz.

Naturbørnehaven Høndruphus

Gæsterne formidles gennem konsulentfirmaet Inside-out-nature fra Vammen. Dem har Naturbørnehaven samarbejdet med i mange år. Gæsterne går med i skoven, i følgeskab med en gruppe børn som viser rundt. Gæsterne er altid imponerede over hvor kompetente, nysgerrige og vidende børn er og hvor ansvarsfuldt de færdes i den vilde natur uden indhegning.

At naturen er et helt unikt læringsrum, hvor de fire årstider skaber en forforståelse for, hvilke tegn og oplevelser børn kan forvente sig, når de færdes i naturen. De ved de skal vente på de grønne ribs bliver røde. At blåbærrene er på vej. Hvordan myreboet bliver levende i varmen og at nu er det efterår, så er det kastanjetid. At børn på forhånd har et kendskab til livet i deres dagligdag – i børnehaven og i naturen – øger børnenes motivation for at vide mere.

Denne læringsforståelse har været grundlaget i Naturbørnehaven Høndruphus gennem 24 år. At livet i naturen skaber robuste og læringsglade børn, det oplever forældrene også, så derfor har Høndruphus også fået stigende efterspørgsel på pladser.

Grundlaget er dog stadigvæk en lille børnehaves mulighed for nærvær, omsorg og tid til fordybelse.

Kommentarer