Hammershøj

Erfaren kok og cafeteriaejer overtager Hammershøj Madhus

Kurt Grove og og hustruen Sam er nye indehavere af Hammershøj Madhus, som de overtog i midten af december. Foto: Gitte Hagsholm

Kiosk og grillbar ved F24-tanken i Hammershøj har fået nye ejer. Indehaver af Ulbjerg Cafeteria, Kurt Grove, har overtaget anpartsselskabet, Hammershøj Madhus Aps, som nu får
‘nye boller på suppen’.

Kort tid efter en konkurs i Linda’s Madhus 2019 etablerede indehaver af bygningerne, der huser grill og kiosk ved F24-tanken i Hammershøj, Torben Gregersen, i samarbejde med lokale erhvervsdrivende et anpartsselskab, Hammershøj Madhus Aps.

Nu har selskabet fået ny ejer, som har masser af planer for stedet.

Den nye ejer er Kurt Grove. Han er uddannet kok og indehaver af Ulbjerg Cafeteria, som han driver sammen med sin hustru, Sam, der kommer fra Thailand.

Parret har kastet sig over projektet i Hammershøj, fordi det passer godt ind med cafeteriet i Ulbjerg, der kun er åbent i sommersæsonen.

– I Ulbjerg har vi kun åbent fra påske til efterår, så det er perfekt for os at få en sideløbende forretning her, hvor vi kan have åbent hele året og tilmed udvide vores forretning med blandt andet mad ud af huset, fortæller Kurt Grove, som har en datter, der kan tage styringen i Ulbjerg, der bliver behov for det.

Mere hjemmelavet mad

Som udlært kok af ‘den gamle skole’ ønsker han at servere mad af høj kvalitet.

– Vi holder fast ved basiskonceptet i grillen, men vores bøffer i burgerne vil være hjemmelavede af ægte oksefars, og så vil vi blandt andet også lave stjerneskud med tre fisk, fortæller Kurt Grove.

Den nye indehaver ønsker efter nytår desuden at genindføre ‘dagens ret’, som serveres fra klokken 17, samt en frokostret på alle hverdage.

– Vi forventer at udvide baglokalet, så vi får en ordentlig anretterplads, dels til vores serveringer i cafeen, dels til vores ‘take away’, lyder meldingen.

Kiosken opgraderes

Kiosken får også et løft i forbindelse med ejerskiftet. 

Den kommer nu ind under konceptet Nærkøb, og det betyder udskiftning af både facade og inventar.

– Lige nu har vi en rodet palette af skilte på facaden. Med den nye aftale med Nærkøb-kæden får vi mulighed for at få et mere strømlinet udseende, fortæller Kurt Grove.

Desuden kan kunderne glæde sig til, at ugebladene kommer tilbage på hylderne, ligesom det er planen, at både blomster, vin og gaveartikler skal ind i butikken igen.

– Vi skal i det hele taget have et større udvalg af varer i kiosken, og så fortsætter vi med frisk bagerbrød fra doktor i Viborg, siger Kurt Grove.

Selv vil han være mest at finde i køkkenet og bag disken i cafeen, mens han overlader betjeningen af kiosken til medarbejdere, der har erfaring med den del af forretningen.

Udfordrende coronastart

Kurt Grove overtog Hammershøj Madhus ganske kort tid inden den sidste store coronanedlukning, hvilket betyder, at han endnu har til gode at åbne cafeen for spisende gæster. Til gengæld har han leveret masser af mad ud af huset.

– Det var selvfølgelig en streg i regningen, at det hele lukkede ned igen, omtrent på samme tid, som vi overtog forretningen, men vi har haft masser at lave med mad ud af huset, ligesom der har været godt gang i kiosksalget. Og så bruger vi tiden på at få gjort klar til vi forhåbentlig kan åbne for cafeen igen i starten af januar, lyder det fra den nye indehaver af Hammershøj Madhus.

Kommentarer