Mollerup

En ‘verdensmand’ på fire ben fylder rundt

Helle Stordal, til højre i billedet, glæder sig hvert år til at Niels Grøndahl, til venstre i billedet, der ejer Michellino, kommer til Mollerup for at være med til at fejre den pensionerede premiehingst på fødselsdagen den 7. april. Fremsendt foto

Det er en levende legende, som i dag onsdag 7. april kan fejre sin 30 års fødselsdag på Østergaard ved Mollerup i Tjele. Vi taler naturligvis om hingsten Michellino, som er kendt og anerkendt inden for international dressurhesteavl.

Den berømte elitehingst er født i Holland i 1991 og blev importeret til Danmark af Stald Birkelund i Aars. Han blev første gang fremstillet ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning som fireåring, og i 2006 blev Michellino kåret som Årets Hingst.

Gode gener

Den udtryksfulde hingst var i mange år særdeles populær hos hesteavlerne, og Michellino har ikke mindre end 1138 afkom registreret i Hestedata. Listen af afkom i international Grand Prix er ligeledes lang, og selvom han de sidste mange år ikke ikke selv har kunnet producere føl, er der masser af Michellino-DNA i verdenseliten. Michellino ligger nr. 11 på WBFSH’s seneste verdensrangliste over de hingste, hvis afkom har indtjent flest point.

En flot ekvipage: Helle Stordal på den nu 30 år gamle og pensionerede præmiehingst, Michellino. Fremsendt foto

Otium i Tjele

På sine mere modne dage flyttede Michellino til Støvring Hingstedepot for at fortsætte sin avlstjeneste her, men da han ikke længere var frugtbar kom han i 2011 til Østergaard ved Mollerup. Her nyder han sit otium i fred og ro hos Helle Stordal og Ray Harris, hvor han naturligvis er staldens konge. Michellino og Helle er dagligt ude at blive luftet sammen, nogle gange en spadseretur og andre gange en ridetur.

 

Fejres hvert år

Hvert år på sin fødselsdag sørger Helle og Ray for at Michellino bliver fejret med manér og med den runde fødselsdag er i år bestemt ingen undtagelse.

Inden den store dag, som er onsdag 7. april bliver Michellino vasket og flettet, og på dagen venter der fødselaren både gæster og gaver – og måske også en ridetur. I år kommer blandt andre ejeren Niels Grøndahl fra Støvring Hingstedepot på besøg, og magasinet Ridehesten har også meldt sin ankomst.

Michellino får her HKH Prinsesse Benediktes vandrepokal i Herning i 2011. Fremsendt foto

Kommentarer