Viborg By

Dobbelt 10 års jubilæum med kunderne i fokus

På fredag kan Verners Bilsyn i Viborg fejre 10 års jubilæum for både virksomheden og firmaets første medarbejder, Jan Dalsgaard (tv), der har været med fra dag ét. Foto: Viborg Netavis

På fredag 2. juni har Verners Bilsyn inviteret til åbent hus i synshallen på Fabrikvej 16 i Viborg. Anledningen er 10 års jubilæum i virksomheden samt at synsinspektør, Jan Dalsgaard, har været med lige fra starten i 2007.

Når gæsterne dukker op til åbent hus hos Verners Bilsyn på fredag, kan de samtidig opleve en synshal i funktion. Indehaver, Verner Poulsen, holder nemlig ’butikken’ åben, selvom firmaet fejrer 10 års jubilæum.

– Kunderne kommer altid i første række, så vi lukker ikke ned, selvom vi får gæster. Men så kan folk jo også se, hvordan vi arbejder, smiler 10-års jubilaren, der dog ikke forventer, at han selv får synet mange biler den dag.

Stabile medarbejdere

For Verner Poulsen har kunderne været i fokus siden han åbnede synshallen på Vævervej i 2007. Derfor ansatte han også Jan Dalsgaard med det samme, selvom det måske var lidt usædvanligt for en nystartet.

– Det er vigtigt at man kan levere varen, derfor har Jan været på holdet siden begyndelsen. Så måtte jeg bare hæve lidt mindre i løn det første halve år, siger han.

Strategien viste sig at være rigtig; i hvert fald har han i alle årene haft godt gang i forretningen. I 2009, hvor krisen ellers havde godt fat i mange andre brancher, åbnede Verner Poulsen synshallen på Fabrikvej, der havde faciliteter til store køretøjer, som han netop havde efteruddannet sig til at kunne syne. Samtidig blev Morten Hjorth, der havde samme uddannelse, ansat. Morten har 22 års erfaring som synsmand

I dag har Verner Poulsen foruden de to faste medarbejdere, en vikar tilknyttet, Ole Westergaard, som træder til, når der er behov – og det er der som regel et par gange om ugen.

– Jeg har nogle gode, stabile medarbejdere, det er vigtigt – også for kunderne, som kender os. De møder de samme ansigter, når de kommer her, det betyder også noget, fastslår Verner Poulsen, som selv er først på pletten hver lørdag, og han arbejder også gerne på skæve tidspunkter, hvis en kunde har behov for det.

Nyeste teknologi

Verner Poulsen har løbende sørget for at holde virksomheden toptunet med det nyeste udstyr.

– Vi har lige investeret i en ny lift med playdetektor. Det er en ny teknologi, som betyder, at vi ikke skal stå bakse med hjulene manuelt, og det bliver meget nemmere at opdage for eksempel slør i styrekuglerne, forklarer han og tilføjer, at teknologien bliver et krav fra færdselsstyrelsen på et tidspunkt.

– Og jeg kan godt lige at være lidt på forkant med tingene, siger han.

Investeringen betyder også et bedre arbejdsflow og mindre ventetid til kunder, som oftest kommer uanmeldte.

Artiklen fortsætter under billedet…

Til åbent hus-arrangementet hos Verners Bilsyn på fredag kan Verner Poulsen blandt andet fremvise synshallens nyeste investering – en lift med playdetektor. Foto: Viborg Netavis

Elite-Smiley

Verner Poulsens forretningsfilosofi afspejler sig også i, det arbejde der udføres i synshallerne. Således har han nu for tredje år i træk modtaget en elite-smilye fra færdselsstyrelsen, som cirka hver anden måned foretager stikprøvekontrol.

– Al vores arbejde dokumenteres elektronisk, og når vi udskriver en rapport så ’låser vi teksten. Når en kontrollant dukker op, så kan han se, om bilens tilstand svarer til det, vi har skrevet. Det er også kundernes sikkerhed for, at vi gør et ordentligt stykke arbejde, fortæller han og tilføjer:

– Det er en tillidssag at syne biler, og vi gør en dyd ud at forklare vores kunder, præcist hvad det er, vi checker på bilen – og viser dem, hvis der er en defekt et eller andet sted. Så ved de også, hvad de efterfølgende kan forvente fra autoværkstedet.

Siden motorkontorerne i 2012 blev privatiseret, har Verners Bilsyn også  tilbudt at registrere kundernes biler.

– Vi kan registrere alle typer køretøjer – fra elscootere til lastbiler – vi har alle typer nummerplader. Og i dag er der ikke den lange ventetid som tidligere påpeger indehaveren.

Håndbold i fritiden

Mens Verner Poulsen bruger meget af sin vågne tid på synshallerne i Viborg, så tager hans kone, Mette, sig af alt det administrative fra hjemmet i Ørum. Hun er ansat i firmaet i en halvtidsstilling.

Parret har to døtre, som begge er ivrige – og efter sigende ganske habile – håndboldspillere i Viborg HK, og her er Verner Poulsen altid med på sidelinien, når der spilles kamp.

– Jeg følger mine piger til samtlige kampe, men vi tager også ud og ser andre håndboldkampe sammen, fortæller han.

Derudover nyder han at cykle og tager gerne med cykelklubben i Ørum ud at træne et par gange om ugen.

Til jubilæet på fredag er der rundstykker fra morgenstunden til kunder og gæster.

– Og klokken 11.00 kommer Pandekagekroen fra Finderup forbi med lækkerier, og så er der selvfølgelig forfriskninger hele dagen, siger Verner Poulsen, som håber, at mange vil kigge forbi synshallen på Fabrikvej fredag.

Blå bog – Verner Poulsen

1989. Udlært som automekaniker hos Erling Kastbjerg i Ørum.

1998. Udlært som bilinspektør i små køretøjer (under 3500 kilo).

2007. Åbner synshallen på Vævervej i Viborg, hvor Jan Dalsgaard ansættes.

2009. Efteruddanner sig til at kunne syne tunge køretøjer.
Åbner synshallen på Fabrikvej. Morten Hjort ansættes.

2012. Åbner motorkontor i synshallen på Fabrikvej og Vævervej.

2017. 10 års jubilæum for Verners Bilsyn og synsinspektør Jan Dalsgaard.

Kommentarer