Danskerne søger sydpå efter aftale om lempede rejserestriktioner

Foto: Chen Mizrach.

Tirsdag blev der indgået en aftale i Folketinget om at lempe rejserestriktionerne i fire faser fra den 21. april. Det har fået danskerne i rejsehumør. Søgninger efter internationale flyrejser via rejsesøgemaskinen momondo er nemlig steget med omkring 50 procent – og det er især de varmere himmelstrøg, som danskerne længes efter.

Efter at regeringen og Folketingets partier tirsdag aften blev enige om en aftale om lempelse af rejserestriktioner fra d. 21. april, er danskernes søgninger på internationale flyrejser med afrejse efter 1. maj steget med cirka 50 procent, sammenlignet med sidste tirsdag. Det viser nye tal fra den danske rejsesøgemaskine momondo, der har opgjort danskernes søgeadfærd.

Ifølge Per Christiansen, momondos danske talsperson, har aftalen skabt mere sikkerhed for rejselystne danskere, der altså er begyndt at søge sydpå:

”Søgninger har i lang tid båret præg af usikkerhed ift. rejsevejledninger, og det er tydeligt, at danskerne har ventet på, at der var mere sikkerhed om udsigterne til at komme ud og rejse. Den nye plan sætter konkrete datoer for rejsegenåbningen, og det gør det nemmere at planlægge efter. Det kan vi allerede nu se i søgningerne på momondo,” siger Per Christiansen. 

Stor efterspørgsel på information om restriktioner

Efter et år med rejserestriktioner, røde verdenskort og ikke mindst danske vejrforhold, længes danskerne altså efter varmere himmelstrøg. For selvom mange har været på opdagelse i Danmark, og forsøgt at genfinde romantikken ved de danske ferieperler, tyder det på, at danskerne alligevel savner sydens sol. 

“Det er især de klassiske feriedestinationer, som danskerne er ude efter i øjeblikket. Men selvom det er destinationer vi kender, er situationen anderledes i år, og det stiller store krav til overblikket, når man skal finde ud af, hvor turen skal gå hen. Restriktioner og indrejsekrav ændrer sig nemlig hele tiden, og de kan være forskellige fra land til land. Derfor har vi lavet et overblik over rejsevejledninger, hvor man kan se alt om rejserestriktioner og -krav i de forskellige lande”, siger Per Christiansen.

momondo.dk kan rejselystne danskere holde sig opdateret på de globale rejserestriktioner, og få overblik over alverdens landes åbningsstatus og eventuelle indrejsekrav. Desuden er det muligt at søge efter fleksible flybilletter på momondo.dk

Top 10 – destinationer

  1. Málaga, Spanien
  2. Palma de Mallorca, Spanien
  3. Bangkok, Thailand
  4. Athen, Grækenland
  5. London, UK
  6. Alicante, Spanien
  7. Barcelona, Spanien
  8. Nice, Frankrig
  9. Rom, Italien
  10. Lissabon, Portugal

Om undersøgelsen

momondo.dk har kigget på alle flysøgninger foretaget tirsdag d. 13. April 2021 og sammenlignet med tirsdag d. 6. April 2021 med afrejse efter 1. maj 2021 – hvor færdigvaccinerede danskere kan rejse frit ind og ud af Danmark uden krav om test eller isolation.

Flysøgninger ligger fortsat under 2019-niveau med -70% den 13. April sammenlignet med samme dag for 2 år siden.

For mere information om flysøgninger, besøg momondo.dk/fly-trends

Kommentarer