Vammen

Biogasanlægget ved Vammen har også tilhængere

En gruppe borgere, som støtter planerne om et stort biogasanlæg ved Vammen tager nu bladet fra munden for at nuancere debatten omkring det omstridte anlæg. Visualisering af biogasanlægget: PlanEnergi

En gruppe borgere i Vammen og omegn har lavet deres egen ‘protestgruppe’ på facebook for at gøre opmærksom på, at de er nogle, som hilser biogasanlægget ved Vammen velkommen.

Alice Schrum fra Vammen er blandt de,der synes, man bør bakke op om anlægget, og hun mener kritikken gør projektmagerne uret efter borgermødet i AU Foulum 18. marts.

– Jeg synes, der kom mange gode oplysninger/forklaringer på bordet – og efterfølgende svar på spørgsmål fra salen, og de prøver virkelig igen og igen at svare på de samme ting, bare spurgt på forskellige måder, siger hun og tilføjer:

– Vi sad jo en gruppe som siger ja til biogas, hvilket politikerne også blev klar over, og vi fik svar på vores spørgsmål blandt andet om de forskellige transportveje, hvordan fordelingen vil være med mere.

– Min sidemand, som bor på Hobro Landevej, blev da klar over, at de vil få flere transporter forbi, end der vil komme på andre veje, men som han sagde “der vil jo altid være nogen, der bliver berørt”. Og det har han jo ret i, siger Alice Schrum, som mener, at man ikke bare kan skubbe biogasanlægget  over til nabobyen.

– Vi fik også oplyst på mødet, at der er mange lokale landmænd, som er meget interesserede i at levere til anlægget; det er jo dejligt, for så undgås den lang transport, mange er bekymrede for, og så vil det tilmed nedbringe den nuværende lugtgene.

Alice Schrum er med i en ‘ja-gruppe’, der har iværksat deres egen kampagne til støtte for biogasanlægget ved Vammen.

Der er foreløbigt sendt brev ud til alle, som bor inden for en afstand af 2,5 kilometer til planområdet.

– Der må da være nogle flere en de små 200, der var til mødet den 18. marts, som synes, det er en god idé med biogasanlægget, siger hun og håber, at man kan fylde en bus med folk, der har lyst til at tage med, når der holdes åbent hus i biogasanlægget ved Grønhøj 17. april.

– Det synes jeg så afgjort, man skal tage imod, både tilhængere og modstandere af anlægget ved Vammen.

Kommentarer