Viborg By

Bilka i Viborg har fået solceller på taget: Borgmester Ulrik Wilbek klipper snoren

Foto: Salling Group

Som led i en udrulning af 570 solcelleanlæg på Salling Groups matrikler i ind- og udland har Bilka i Viborg fået et solcelleanlæg på taget.

Næste gang du handler i Bilka Viborg på en solskinsdag, kan du lune dig ved tanken om, at solens stråler ikke kun luner, men også laver strøm på toppen af varehuset, mens du handler.  

Med solceller på tagene i 570 af koncernens matrikler i både ind- og udland er turen nu kommet til Bilka i Viborg. Anlægget er allerede i brug, og det bliver indviet mandag 5. december klokken 12, når borgmester Ulrik Wilbek kommer og klipper snoren.   

Det glæder Bilka Viborgs varehuschef Claus Frederiksen, at der nu er solceller på taget af varehuset. 

“Det er rigtig, rigtig fedt, at vi har fået solceller på taget. Vi kommer til at spare på energien, og vi bliver mere selvforsynende. Vi kommer til at producere cirka en tredjedel af strømmen selv. Det fede er, at vi får gang i den vedvarende energi,” siger varehuschef Claus Frederiksen.   

De 570 solcelleanlæg skal dække mindst 25 procent af Salling Groups energiforbrug, og da der allerede i år bliver opsat solceller, gør det Bilka, føtex og Netto til førende energiproducent i dansk dagligvarehandel.  

“Det er glædeligt, at vi har fået solceller på taget af Bilka i Viborg. Vi har sat fuld fart på udrulning og implementering af energi- og el-besparende indsatser, som hjælper os med at sænke vores el-forbrug og dermed både regningen, som er steget eksplosivt i år, samt vores CO2-aftryk,” siger CSR-direktør i Salling Group, Henrik Vinther Olesen. 

Allerede inden udgangen af 2022 vil i alt 139 solcelleanlæg komme i drift, svarende til en produktion på 9,3 GWh. Af de 139 solcelleanlæg er de fleste på polske Netto-butikker, mens der herhjemme er tale om to Bilka-varehuse, hvoraf den ene altså er i Viborg, tre føtex’er, et lager samt på hovedkontoret ved Aarhus. 

FAKTA: 

  • Solcellerne på taget af Bilka i Viborg kan generere 1.034.000 kWh/år, hvilket svarer til cirka 200 gange almindeligt energiforbrug i en dansk husholdning 
  • Solcellerne i Viborg kan dække 27,5 procent af varehusets forbrug 
  • Torsdag 1. december blev anlægget tændt, så det nu producerer strøm, og det bliver indviet 5. december af borgmester Ulrik Wilbek.  

Kommentarer