Bent Hansen modtog 26.000 ‘nej tak’ til busbesparelser
Onsdag formiddag troppede en delegation bestående af repræsentanter for seks midt- og østjyske kommuner op i regionbygningen i Viborg. Med sig havde de en kasse med 22.000 underskrifter til regionsrådsformand Bent Hansen (S) fra utilfredse borgere.
Selvom Region Midtjylland allerede i sidste uge meddelte, at spareplanerne på den kollektive trafik er sparket til hjørne til næste år, så er de kritiske røster langtfra forstummet.
Læs også: Tusindvis af protestunderskrifter på vej til Region Midt
Onsdag forud for regionsrådsmødet troppede en lille delegation fra protestgruppen ‘ Bevar Vores Busser ‘ op i regionsbygningen i Viborg for at aflevere de indsamlede underskrifter til regionsrådsformanden. De repræsenterede seks af de berørte kommuner, Silkeborg, Skanderborg, Aarhus, Viborg
– Vi kommer med en gave, sagde Martin Godsk, til Bent Hansen, som sammen med næstformanden, Anders Kühnau (S), tog imod i foyeren.
Martin Godsk er initiativtager til underskriftindsamlingen, som han iværksatte for seks uger siden, da regionen havde meldt ud, at man skulle spare 35 millioner på den kollektive trafik og i den forbindelse pegede på en række lokale busruter.
Han oprettede en facebookgruppe, der lynhurtigt fik massevis af medlemmer fra hele regionen. I dag koordinerer en styregruppe på 14 personer underskriftsindsamlingerne rundt omkring i lokalområderne.
– Vi har samlet i alt 26.000 underskrifter – de 22.000 er her i kassen. Der ligger også nogle mails i kassen, som fortæller, hvad det får af betydning for de borgere, der bliver berørt, sagde han til regionsrådsformanden ved overrækkelsen.
Han tilbød sig på protestgruppens vegne til at bidrage til at løse udfordringerne på den kollektive trafik.
– Jeg melder mig frivilligt – helt gratis. Vi håber, vi kan få et godt samarbejde, for vi vil gerne bidrage med noget information om, hvordan den fremtidige busdrift kunne se ud. Vi er heller ikke blinde for, at der skal spares nogle penge, men det skal gøres på en fornuftig måde, og der kunne vi godt hjælpe, anførte Martin Godsk.
– Alle gode ideer bliver der brug for. Det kan jeg love dig. Men det er en vanskelig opgave, replicerede Bent Hansen.
Han forklarede behovet for besparelserne med stigende udgifter og faldende indtægter på den regionale busdrift.
– Det hænger sammen med, at vi er på vej ind i højkonjunktur, og så falder antallet af brugere i busserne. For så får man råd til bil nummer to og så videre – sådan er det, sagde han.
En bemærkning, der faldt nogle af protestfolkene for brystet.
– Jeg har ikke engang råd til en bil nummer ét, så jeg synes ærligt talt, det var flabet, sagde Maj Pedersen, Sabro, da avisen talte med dem efter mødet med Bent Hansen.
– Det samme gælder de unge. De kan heller ikke køre og mange kommer til helt at droppe en videregående uddannelse, hvis nogle af de ruter nedlægges, supplerede Peter Christensen, Horsens.
En god dag
Martin Godsk sluttede seancen af med et lille lukket kaffemøde med Bent Hansen, og han var optimistisk, da han kom ud igen.
– Det var et godt og konstruktivt møde. Vi har besluttet, at vi går ud i nogle grupper nu, får nogle samlet nogle input via møder i hele regionen. Det koger vi ned til nogle konkrete forslag. På den måde bliver vi regionens øje og ører ude blandt folk. Og det var det, vi gerne ville, sagde han.
– Så det er en god dag i dag, sluttede han, inden delegationen drog tilbage i den minibus, de var kommet i.
Kommentarer