Røddings nye uddeler: ”Det er et fælles projekt”
For en uge siden kunne Rødding sige goddag til en ny uddeler. Igen – kunne man fristes til at sige. Men denne gang kommer der andre boller på suppen, er forventningen. Den nye uddeler har masser af erfaring – og masser af gode ideer.
Der har været bud efter Trine Kjeldsen (36) et par gange tidligere, men hun har hver gang afvist at sætte sig i førersædet i Lokalbrugsen i Rødding. Da stillingen hen over sommeren atter blev slået op, så var hun imidlertid klar.
– Vi tog lige en snak om det i familien og besluttede os for, at nu skulle det være. Det er et godt tidspunkt for os, fortæller Trine Kjeldsen, som kommer fra en stilling som souschef i Dagli’Brugsen i Klejtrup.
Her har hun kun fået opbakning til sit jobskifte. Hendes chef, Erling Andersen, opfordrede hende nærmest til at tage jobbet.
– Erling sagde til mig: ”Vi skal lige have snakket om din vagtplan – altså med mindre du skal være uddeler i Rødding”. Trine Kjeldsen smiler.
Hun fortæller, at hendes tidligere arbejdsgiver har hjulpet hende med at træffe beslutningen.
– Erling har været med hele vejen. Han vidste jeg skulle til samtale, og han var den første til at ringe for at høre, hvordan det var gået. Det er godt at have en god kollega at sparre med. Det giver ro i maven, fortæller hun.
Alsidig erfaring
Trine Kjeldsens karriere inden for Coop startede i Dagli’Brugsen i Gedsted, hvor hun blev udlært. Det var en lille butik med få ansatte, så derfor måtte hun på lige fod med sine kolleger sætte sig ind i alle rutiner, vagtplaner, økonomi og lære om indkøb, så man kunne afløse hinanden.
– Men på den måde fik jeg lært rigtigt meget de første år, fortæller hun.
Efter fire år kom hun til Kvickly i Års, hvor hun blev salgsleder. Foruden mere ansvar fik hun også flere hyldemetre at boltre sig på. Så her kunne hun gå endnu mere i dybden med varegrupper og varesammensætning samt indkøb med mere.
To år senere gik turen til Dagli’Brugsen Kjellerup, som på det tidspunkt var én af landets største. Endnu en stor udfordring.
– Da jeg så for ni år siden kom til Klejtrup, måtte jeg lige lære at indskrænke mig igen, griner hun.
Som uddeler i Rødding er Trine Kjeldsen tilbage til den størrelse butik, hun startede i. Denne gang med titel som uddeler, men det tager hun med ophøjet ro. Siden sin uddannelse har hun løbende suppleret sin uddannelse og erhvervserfaring med kurser i blandt andet HR, regnskab, driftsøkonomi, ledelse med mere, så hun føler sig godt klædt på til ansvaret.
Gode kolleger og gode kunder
Lokalbrugsen i Rødding har haft en lidt turbulente historie, og med Trine Kjeldsen har bestyrelsen fundet en profil, man tror på kan ”udvikle og sikre en sund drift af vores forretning i Rødding”, som de skrev i pressemeddelelsen. Et ansvar Trine Mikkelsen har det fint med.
– Jeg kan godt lide udfordringer, og jeg er fuld af gode ideer; men nu skal jeg først lige have et overblik – og have lagt en plan. Jeg skal have alle med i det hele, så vi kan supplere hinanden, siger hun og fortsætter:
– Flere af medarbejderne har været her i mange år, og alle har virkelig overrasket mig meget positivt. De skal nok få mig sat godt ind i alting – og så kan jeg begynde at implementere mine ideer i butikken.
Den generelle bekymring om, at butikken er truet af, at byen ligger så tæt på Viborg, afviser hun kategorisk.
– Jeg ser det ikke som en udfordring, at Rødding ligger tæt på en større by – sådan var det også i Klejtrup, som er cirka samme størrelse. Jeg tror på, at folk handler lokalt, hvis vi har de varer, man efterspørger. Jeg er opvokset i mit arbejde med, at varer sælger varer; og jeg tager kundernes briller på, for at finde ud af, hvad de efterspørger, siger hun og peger på, at man skal være realistisk omkring butikken og kundernes adfærd.
– Vi bliver aldrig det primære handelssted, det skal vi acceptere. Men vi skal være en knaldgod suppleringsbutik.
Trine Kjeldsen er selv lokalt funderet. Hun og hendes mand, Anders, som kommer fra Rødding, bor i byen. Parret har to børn, Oscar på 7 år og Sofia på 4,5 år.
– Vores børn går i børnehave og skole, og min mand og jeg er en del af foreningslivet i byen – og for os er det da vigtigt med en lokal butik., pointerer hun og tilføjer:
– Med så mange børnefamilier i byen, så vil nogle måske stadig gøre deres hovedindkøb her. Men hvis vi generelt bare kan få kunderne til at tage 2 ting mere med, når de handler her, så er vi kommet et godt stykke, siger hun.
Et fælles projekt
For Trine Kjeldsen er det afgørende, at alle er med på ”projektet”, og at det er vigitigt at kommunikere ud til alle.
– Det skal være et fællesskab; vi skal brænde for det allesammen. Vi skal have respekt for hinanden. For mig er det nyt at være chefen, og det er ikke sikkert, jeg altid har ret. Den butik her er et fælles projekt – for personalet, for bestyrelsen og for byens borgerne.
Og så skal den nye uddeler lige vænne sig til alt det nye.
– Selvom jeg bor i Rødding, så er der stadig masser af mennesker, jeg overhovedet ikke kender, så der er en masse ny ansigter at hilse på. Og så skal jeg lige vende mig til, at jeg nu arbejder lige rundt om hjørnet. Jeg sætter mig stadig ind i bilen om morgenen for at køre på arbejde, griner den nye brugsuddeler.
Kommentarer