Vestens kunst med og uden hjerte på Viborg Folkeuniversitet
Kunst, guldalder-ikoner og idehistorie præger Viborg Folkeuniversitets efterårsprogram indtil efterårsferien.
Sommeren går på hæld. Krydrede efterårsdufte hænger i luften og minder os om, at det igen er tid til at mødes om kunst, historie, musik og samfundsspørgsmål. Viborg Folkeuniversitet er klar med et fyldigt efterårsprogram, som indledes med to kunstforedragsrækker.
Mandag den 4. september har vi ”Vestens kunst med og uden hjerte” på programmet. Foredraget er startskuddet på i alt 10 mandage med mag.art. Gitte Tandrup, der tager os med ind på 50 års kunstscene, hvor vi møder bl.a. Andy Warhol, Joseph Beuys, Anselm Kiefter Jeff Koons, Cindy Sherman, Sherin Neshat, Ai Weiwei og Olafur Eliasson. Undervejs stiller Gitte Tandrup spørgsmålet: Kan kunsten stadig sætte virkeligheden i relief, eller er der kun markedet, pengene og forførelsen tilbage?
Gitte Tandrups foredragsrække er sjette og sidste del af et flerårigt forløb om udviklingen i billedkunsten fra antikken til i dag. De 10 foredrag i dette semester kan dog sagtens følges som et selvstændigt forløb.
Onsdag den 13. september indleder mag.art. Anne Lie Stokbro en ny serie på i alt seks foredrag under titlen ”Highlights i otte landes kunsthistorie”. Anne Lie Stokbro har udvalgt otte lande, hvor nye og anderledes strømninger er opstået og har bredt sig ud over det europæiske kontinent. Det første land er Tyskland, og foredraget bærer overskriften: ”Sind og drøm. Romantikere og Nazarenere i Tyskland, cirka 1800-1830”.
Den 7. oktober vil cand.mag. Mette Kyhl Nielsen holde foredrag om Henry Heerup, som er kendt og elsket for sin folkelighed og sin særlige evne til at behandle livetes store temaer på en enkel, nærværende, fantasifuld og farverig måde.
Ud over de kunsthistoriske foredrag byder Viborg Folkeuniversitet på foredrag om dansk guldalders store ikoner, bl.a. Weyse, H.C.Andersen og B.S. Ingemann, ved Mogens Wenzel Andreasen samt klassisk græsk idéhstorie ved Claus Christoffersen.
Kommentarer