Tjele

Rejsebeskrivelse: Min rejse i Israel med Lions

Fællesbillede af gruppen foran ”The Golden Dome” i det muslimske kvarter i Jerusalem. Privatfoto

Hvert år sender Lions Club-afdelinger over hele landet og i hele verden en gang om året unge mennesker ud på en slags dannelsesrejse, som skal give de unge internationalt udsyn og fremme mellemmenneskelige relationer og forståelse. Lions Club Tjele udvalgte sidste år Line Schultz Tylvad fra Kistrup blandt mange ansøgere til at deltage, og her skriver hun om sin rejse, der gik til Israel.

 

Skrevet Line Schultz Tylvad

Mine forventninger til Israel var store da jeg d. 14 juli 2018 stod ud af flyet fra Bruxelles og ind i det hellige land. Her skulle jeg tilbringe de næste tre uger.

Jeg vidste ikke ret meget om Israel. Det, jeg vidste, var baseret på fordomme om jøder, kristne og muslimer, samt en forventning om en varm krig der kom fra mediernes evige aktualisering af Gaza-stribens stridigheder. Det, jeg fandt i Israel, var ikke kun et land, der som stat var fuld af forskellige og farverige mennesker, men også et land der på trods af forskellige religioner, kulturer og politiske intriger, fandt sammen i det at være Israelit.

Israel blev som nation grundlagt d. 14 maj, 1948. Dog har landet haft en massiv politisk og religiøs betydning mange århundrede forinden. Jeg boede halvdelen af mit ophold hos en værtsfamilie i Modi’in der ligger  mellem den meget moderne by Tel-Aviv og den utroligt gamle by, Jerusalem. Modi’in fungerede, for mig, som den perfekte metafor for Israel og landets diversitet. Når jeg gik på gaden mødte jeg ortodokse jøder i kalot og lange kapper på vej mod fredagsbøn i Synagogen eller på vej hjem fra arbejde. Samtidig husede byen et stort antal ikke-troende jøder, som levede deres daglige liv uden at bede eller gå væsentligt op i tro. Et virvar af modernitet, globalisering, traditioner og religion gjorde sit indpas i hele Israel.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Vi red på dromedarer i det sydlige Israel. Privatfoto

Selvom det kun tager 5 timer at køre fra det nordligste til det sydligste punkt, så var områderne vidt forskellige. Der var drusere, behai-folk, muslimere, kristne, jøder og ateister. Alle der prøvede at leve deres liv i fredelig sameksistens.

En sameksistens der ofte blev udfordret, ikke kun af spændingerne mellem religioner, men også af at være et lille land grænsende til Jordan, Egypten, Syrien og Libanon. Som min værtsmor sagde: ”It’s not easy.”

Disse grænser  betyder også, at hæren ikke er frivillig og fire måneder som i Danmark, men obligatorisk og to år for piger og tre for drenge. En tilstedeværelse af våben og unge mennesker i mørkegrøn uniform blev derfor naturlig, hvor end jeg befandt mig. Dog var det ikke en truende tilstedeværelse, som jeg hidtil havde troet. Tværtimod var de, som vores gruppe, mange gange bare på udflugt for at lære om deres relativt nye land.

Steder, oplevelser og turistattraktioner var der nok af, da min gruppe bestående af 18 europæere og en 1 taiwaneser, begav os ud for at se Israel. Alle 21 dage var pakket med oplevelser som dækkede alt fra hellige byer og monumenter til kamelridning og speedbådstur. Alt sammen fuldstændig fantastisk og lærerigt, alt sammen med til at give indblik i Israel.

Jeg tog fra Israel d. 4 august 2018 fyldt op med nye bekendtskaber, nye indsigter og en forståelse for at anerkendelse og respekt alt sammen er vigtigt. Det er svært, men det er værd at arbejde for. Ud fra de tre uger jeg tilbragte i Israel har Lions givet mig en rejse, som altid vil minde mig om vigtigheden af at kunne acceptere hinanden. For det, er jeg Lions taknemlig.

Kandidater til næste år søges nu

Lions Club Tjele søger lige nu kandidater til næste år rejse, som går til Østrig.

Så hvis man er mellem 17 og 21 år bosiddende i den gamle Tjele Kommune og har lyst til at deltage i en international ungdomslejr, så kan man nu lægge billet ind på pladsen.

Man skal skrive en ansøgning, hvor man fortæller om sig selv og hvorfor, man gerne vil afsted.

Andsøgning sendes til Lions Club Tjele, Jan Køster, Norupvej 40, Vammen, 8830 Tjele – eller på mail jan.koester58@gmail.com

Har man spørgsmål kan man også ringe til Jan Køster, der er præsident i Lions Club Tjele, på telefon 40 44 55 42.

Ansøgningsfrist er 16. december.

Kommentarer