Bjerringbro

Overskud på 160 mio er for lidt til at redde Stark i Bjerringbro

Direktør i DT Group, Søren P. Olesen: Lukningerne er udtryk for, at kundegrundlaget ikke er, hvad det har været tidligere. Foto: Stark.

160 millioner kroner i overskud sidste år er ikke nok for DT Group, der står bag Stark og Silvan kæderne. Derfor lukker man nu 10 Stark butikker. Sidste åbningsdag i Bjerringbro butikken bliver fredag den 10. februar.

Den 14. juni 2016 lød det sådan fra den nytiltrådte direktør i Stark Bjerringbro, Christian Torp:

– Jeg vil gerne understrege, at denne butik ikke er ved at lukke. De forandringer kunderne oplever er led i fremtidssikringen af tømmerhandlen. Vi vil fortsat være hele områdets fortrukne leverandør indenfor byggematerialer, og jeg mener så absolut, at området er så stort, med så mange håndværkere, at det sagtens kan understøtte en Stark.

Dette løfte holdt således kun i syv måneder. I dag forklarer salgsdirektør i Stark, Britta Kore Stenholdt, at lukningen i Bjerringbro skyldes, at Starks kunder ønsker øget tilgængelighed, hurtig respons og stor fleksibilitet. Dette stiller krav til bl.a. åbningstider, varesortiment og logistikløsninger.

– Det kan vi bedst sikre ved at sammenlægge de fysiske aktiviteter i en række forretninger med større sortiment og stærkere logistik og service, har hun udtalt til Bjerringbro Avis.

Ved lukningen i Bjerringbro overflyttes kunder, varer og medarbejdere til den nærliggende forretning i Viborg.

– Bjerringbro ligger imellem store byer som Viborg, Randers og Aarhus, og en del af vores kunder arbejder allerede i disse byer. Derfor samler vi nu kræfterne i Stark Viborg, forklarer hun videre.

Hos direktøren for DT Group, Søren P. Olesen er foklaringen dog uden omsvøb og han påpeger, at lukningerne er udtryk for, at kundegrundlaget ikke er, hvad det har været tidligere:

– Vi vidste allerede i efteråret, at vi ville komme med et regnskab, der på bundlinjen leverede lidt mindre end året før. Sådan har udviklingen været i flere år nu. Jeg kan ikke lide den trend, hvor vi hvert år tjener lidt mindre end året før, og det ønsker vi nu at få ændret, siger Søren P. Olesen i en udtalelse til Berlingske, og fortsætter:

– Vi er i en branche, hvor vi siden finanskrisen har gjort det, vi altid har gjort. Der har været et stærkt cashflow og en friværdi opbygget i ejendomme, og det har skabt en sund balance i mange trælaster rundt omkring. Men det har ikke hjulpet til at genskabe en mere sund balance i markedet, siger direktøren.

Hos Stark i Bjerringbro er der 12 ansatte. I løbet af de næste par uger vil der være forhandlinger mellem DT Group og medarbejderne om, hvad der skal ske med dem.

Kommentarer