Ny wayfinding på Hærvejen styrker sammenhæng og gør ruten mere tilgængelig
Udvikling Hærvejen er stolte af at præsentere de færdige tegninger til den nye wayfinding for Hærvejen. I samarbejde med virksomhederne Sted og Le Bureau er der udviklet et design, som både er distinkt for Hærvejen og tilpasset de naturskønne omgivelser. Nordea-fonden har støttet projektet som en del af den større vision om en ny visuel identitet for Hærvejen.
Wayfindingen vil skabe overblik og sammenhæng langs Hærvejen, der forbinder mange forskellige destinationer og attraktioner. Den inviterer besøgende ind i de lokale områder, samtidig med at den bevarer Hærvejens unikke karakter – Både de store fortællinger og de små lokale oplevelser fremhæves på ruten, der opdeles i etaper.
– Det er en fornøjelse at se, hvordan de store visioner nu er et skridt tættere på at udmønte sig i virkeligheden. Wayfindingen vil gøre det nemmere for både lokale og besøgende at opleve Hærvejens mange facetter og historier, mens den styrker sammenhængen på tværs af kommunerne og destinationerne, udtaler Per Bach Laursen, formand for foreningen Udvikling Hærvejen og borgmester i Vesthimmerlands Kommune.
De nye wayfinding-komponenter er designet med fokus på bæredygtighed og praktisk anvendelighed. Brug af standardmaterialer og modulære systemer sikrer, at elementerne kan bygges og monteres lokalt, hvilket reducerer spild og gør det muligt at reparere og genbruge dem. Konstruktionen er designet til let at kunne skilles ad, så wayfindingen kan tilpasses ruten i fremtiden.
Senest i det nye år vil Hærvejens nye shelterpladser også være en del af ruten, og de første udstillingspladser med hvileområder og formidlingsskilte er allerede undervejs. Wayfindingen er udviklet med respekt for Hærvejens historie og den enkelte egns særpræg, og den vil være med til at binde hele ruten sammen til én samlet destination.
Kort om hærvejen
Hærvejens historie går tusinder af år tilbage. Som tidligere tiders hovedfærdselsårer var Hærvejene de veje, hvor alle havde ret til at færdes.
- Vandreruten er 638 kilometer lang og cykelruten 454 kilometer lang
- Cykelruten er etableret i 1989 og kendt som ‘national cykelrute nummer 3’
- Vandreruten er etableret i 1992 fra Viborg og sydpå og i 2014 nord for Viborg
- 100 kilometer af Hærvejens vandrerute og 40 kilometer af cykelruten løber på Naturstyrelsens arealer
- Ruterne løber gennem 3 regioner, 15 kommuner, 9 destinationsselskaber
- Hærvejen indgår som en del af pilgrimsruten mellem Trondheim i Norge og Santiago de Compostela i Spanien
- Nordea-fonden har på nuværende tidspunkt støttet udviklingen af Hærvejen med over 122 millioner kroner.
Kommentarer