Nul stærekasser opstilles i Viborg Kommune
Regeringen skrotter nu 20 af politiets mobile fotovogne og erstatter dem med fastmonterede såkaldte stærekasser, som skal opstilles på særligt farlige strækninger. Viborg går fri.
I en ny rapport, udarbejdet af en arbejdsgruppe i regeringen, konkluderes det, at den bedste fartkontrol sandsynligvis opnås ved at kombinere mobile fotovogne med fastmonterede stærekasser på særligt trafiksikkerhedsbelastede strækninger.
Derfor vil transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen nu sætte gang i et pilotprojekt, hvor 20 af kameraerne fra politiets mobile fotovogne flyttes til 20 fastmonterede stærekasser på farlige strækninger. Der vil blive skiltet i god tid før alle stærekasserne, så trafikanterne ved, at de bliver fotograferet, hvis de kører for stærkt.
– På baggrund af arbejdsgruppens anbefalinger er jeg ikke i tvivl om, at vi skal gentænke den måde, vi bruger automatisk fartkontrol. Udenlandske erfaringer viser jo, at en kombination af den mobile kontrol med fotovogne og den stationære kontrol – det vi i daglig tale kalder stærekasser – giver den bedste fartkontrol, siger Ole Birk Olesen og fortsætter:
– Da vi ikke med sikkerhed kan sige, hvilken effekt stærekasserne vil have på de danske bilister, og hvordan kameraerne fra de mobile vogne vil fungere i stærekasser, herunder deres robusthed over for hærværk, starter vi med at overføre 20 kameraer fra fotovognene til stærekasser på de særligt farlige strækninger.
– Jeg er optaget af, at vi sikrer de bedst mulige forudsætninger for at forbedre trafiksikkerheden, og at vi samtidig får så meget som muligt ud af de eksisterende 100 kameraer i fotovognene, som blev indkøbt under SR-regeringen. Jeg synes, at vi her har fundet en god løsning, der kan opskaleres, hvis effekterne af stærekasserne som forventet viser sig at være positive, slutter Ole Birk Olesen.
Vejdirektoratet har kortlagt 44 vejstrækninger, hvor der typisk sker flest uheld i Danmark. Ingen af dem ligger i Viborg Kommune.
Kommentarer