Debat og politik

Mentaltræthed – kan vi komme af med det?

Debatindlæg af Lone Kastberg. Byrådskandidat for Venstre til KV21.

Sikke et år at se tilbage på. Ingen havde forestillet sig, hvad vi skulle igennem til her, hvor vi står i dag.

Samfundssind, digital, online, forsamlingsforbud, nedlukning, hjælpepakker. Flere ting har været i spil for at få bugt med Covid-19 og mutationer, som har vist sig. 

Mange tiltag og hensyn er taget, nogle har taget lettere på det end andre. Hovedparten har en god tilgang dertil, viser hensyn og forholder sig til de restriktioner, der er meldt ud løbende. Vi tilpasser os og afventer i håb om, at nu skal vi videre. Fordi vi alle er ansvarlige for eget og andres helbred. 

Inden længe er der gået et år, og mentaltrætheden er til trods for samfundssind ved at melde sig. Flere gange i den seneste tid har der været tilfælde, hvor flere mødes og samles. Er det klogt og fornuftigt? Se lige, hvordan det ser ud i vores kommune. Det giver god mening at se på, hvordan vi kan åbne op lokalt. Her er der da tale om en god tilgang til situationen og afspejles i de lave smittetal (de sidste 6 dage er der 5 smittede i kommunen).

Jeg tror, mange er enige med mig i, at vi har brug for, at der nu vises en retning, en tydelig retning, som lukker samfundet op på en måde, så vi kan se fremad og give erhverv og studerende håb. På en forsvarlig måde i en hverdag, hvor vi skal forholde os til at leve med Corona. 

Mange mindre erhverv kan med fornuft åbne op igen, og unge mennesker under uddannelse kan med fornuft modtage undervisning, både i folkeskole og andre uddannelsesinstitutioner. 

Det er også samfundssind at åbne op på forsvarlig vis og tænke fremtid. Alle er mærket af vores samfunds tilstand, så derfor skal der tænkes på nutid med et blik på fremtiden. Derved kan vi mindske mentaltrætheden. Åbne op regionalt med fokus og klare meldinger, så hverv og skoler kan planlægge en ordentlig åbning med blikket rettet mod fremtid. 

Corona forsvinder ikke bare, vi må lære at leve med den. 

Kommentarer