Bjerringbro

Masser af kultur og aktiviteter i vente for alle i Bjerringbro og omegn

Scenen på Niels Due Jensens Plads kommer i år til at danne ramme om en del af aktiviteterne under kulturfestivalen. Fremsendt foto

Når Bjerringbro Byforum den tredje uge i august afvikler Bjerringbro Kulturfestival 2021, er der alle muligheder for en kulturel indsprøjtning, og biblioteket er naturligvis med.

Fra søndag 15. august løber den tredie udgave af Bjerringbro Kulturfestival af stablen, og det bliver med masser af spændende arrangementer for både små og store.

Luftfoto- og detektorarkæologi – foredrag og spisning

Sammen med Folkeuniversitetet kan man tirsdag 17. august deltage i et spændende arrangement om ”Luftfoto- og detektorarkæologi”.

Mathias Broch fra Holstebro Museum giver en introduktion til luftfotoarkæologiens forunderlige verden med særlig fokus på området omkring Bjerringbro. Arbejdet med luftfotoarkæologi har oplevet en renæssance i de seneste år i Danmark. Selvom metoderne har været kendt og praktiseret siden starten af 1900-tallet, er den først for alvor blevet almindelig anvendt i de seneste 10 år.

Både fag- og amatørarkæologer har fået øjnene op for de informationer, som kan findes ved at se på kornmarker eller endda pløjet markjord i fugleperspektiv – helt uden en skovl.

På samme måde er detektorhobbyen de seneste 15 år blevet særdeles populær. Mængden af fund er nærmest eksploderet. Men hvad skal vi med dem? Er det bare flotte genstande? Det vil Mikkel Kieldsen fra Viborg Museum give svar på.

Arrangementet byder på både foredrag og spisning og begynder klokken 17.30. Billetter à 100 kroner til foredrag inklusive spisning skal købes senest 10. august på vibrgbib.dk.

Bemærk, at arrangementet afholdes i Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter.

Øl, tapas og rejselyst – foredrag med smagsprøver

Torsdag 19. august kan man få en underholdende aften med Carsten Berthelsen, foredragsholder og forfatter til flere bøger om øl.

Carsten Berthelsen er blandt andet kendt fra flere TV-programmer, og nu hardu mulighed for at opleve ham på helt tæt hold, når han deler ud af sin imponerende viden om øl.

Aftenen starter med tapas i Café Gudenåhuset, og bagefter fortæller Carsten Berthelsen om sine rejser og bøger, alt imens deltagerne prøver syv øl af højeste kvalitet.

“Lidt fra hjemlandet og det store udland. Lidt sommer-øl og en enkelt eller to til de kolde nætter, hvor månen danser over himlen”, som Carsten Berthelsen siger.

Tapas og ølsmagning (med syv øl) koster 300 kroner pr. næse; øvrige drikkevarer kan købes i cafeen. Billetter kan købes på viborgbib.dk

Torsdag 19. august kan man få en underholdende aften til ølsmagning med Carsten Berthelsen, som blandt andet er kendt fra TV. Pressefoto
Trolle og Valdemar optræder med Kim Larsen sange for børn. Pressefoto

Koncert Kim Larsen-sange for børn og nyskrevne Gudenå-sange

Fredag  20. august fra klokken 15.30 er der musik på Niels Due Jensens Plads. Her kan man opleve Kim Larsen-sange for børn samt nyskrevne Gudenå-sange for voksne.

Børn fra Mammen Fri varmer op på scenen fra klokken 15.30, indtil Trolle og Valdemar optræder med både kendte og mindre kendte Kim Larsen-numre for børn i alderen 4-10 år og deres voksne. Trolle og Valdemar leverer en koncert med stor tjubang, fede historier og overdreven musikalitet, og børnene inviteres til at medvirke med både fællessang, bevægelse, rasleæg, ringeklokker og rumlyde.

Esben Langkniv og Tom Bilde optræder med en række nye sange om Gudenåen. Pressefoto

Klokken 19-21 optræder Esben Langkniv og Tom Bilde med Gudenåens sange. Troubadouren og historiefortælleren Esben Langkniv præsenterer i sang, toner og ord 15 nyskrevne sange om Gudenåen. Sangene følger åens forløb fra Tinnet Krat til Randers Fjord. Esben Langkniv har skrevet og indspillet Gudenå sangene i et tæt samarbejde med Tom Bilde, som også spiller med til koncerten. Tom Bilde er mest kendt for sine mange år som fast medlem af Lilholt Band.

Der er lagt op til en helt speciel oplevelse denne aften, lover arrangørere.

Koncerterne er arrangeret i et samarbejde ml. Bjerringbro Byforum, biblioteket og Folkeuniversitetet og der er gratis adgang.

Genindvielse af Erik Nyholms blå skulptur

Den aktuelle udstilling i Gudenåhuset med de to kunstnere Mia Willaume og Niels Valentin er åben under hele kulturfestivalen og oser af sommerstemning.

Etableringen af Niels Due Jensens Plads indebar en flytning af Erik Nyholms blå skulptur og Bjerringbro Kunstforening arrangerer derfor en genindvielse af skulpturen på den nye plads i Anlægget. Indvielsen foregår onsdag 18. august klokken 16.30 og starter i Gudenåhusets udstillingslokale, hvor museumsleder Anne-Mette Villumsen fortæller historien om skulpturen og om kunst i byrummet generelt, inden selve genindvielsen i Anlægget.

Kunstforeningen står også sammen med biblioteket bag kunstruten ’Gå På Sporet af kunsten i Bjerringbro’, som er en rute mellem de eksisterende kunstværker i byen og med nyskabte kunstspor imellem værkerne lavet af børn fra Tange Kristne Friskole og Bjerringbro Skole, afd. Vestre Ringvej.

Derudover arrangerer Bjerringbroegnens lokalhistoriske arkiv en udstilling i Gudenåhusets foyer om modstandsbevægelsen i Bjerringbro.

De her nævnte arrangementer er kun en lille del af det samlede program for Bjerringbro Kulturfestival. Læs mere om de mange aktiviteter på www.bjerringbro.dk – se under Kalender.

Bjerringbro Kunstforening arrangerer en genindvielse af Erik Nyholms ‘Blå skulptur’ på den nye plads i Anlægget. Pressefoto

Kommentarer