Mange unge vil tage en professionsbachelor i Viborg
Antallet af ansøgninger er faldet en smule i forhold til sidste år, men der er stadig stor interesse for at læse på VIA i Viborg.
Da ansøgningsfristen for at søge ind i kvote 2 til de videregående uddannelser udløb klokken 12.00 den 15. marts, havde VIA University College modtaget i alt 13.915 kvote 2-ansøgninger til sine over 40 forskellige uddannelser i Region Midtjylland. Et mindre fald på 4,5 procent i forhold til sidste år.
I Viborg har VIA modtaget i alt 1.339 ansøgninger til sine fire uddannelser i Viborg, hvilket er et lille fald på 6 procent.
Rektor for VIA University College, Harald Mikkelsen, glæder sig over, at der for 10. år i træk er så stor en søgning til blandt andet uddannelserne til lærer, pædagog, sygeplejerske, ingeniør og socialrådgiver i VIA.
Understøtter vækst og velfærd i samfundet
– I VIA er vi meget optagede af at understøtte væksten i det private erhvervsliv og i at fastholde en høj velfærd i Danmark gennem veluddannet arbejdskraft. Så det er vigtigt, at der er stor interesse for både de offentligt- og privatrettede uddannelser, påpeger Harald Mikkelsen.
Han mener, at den store søgning til VIA vidner om, at mange er tiltrukket af professionsbacheloruddannelser
–
Flere ansøgere til sommer
Tilsammen har VIAs fire uddannelser til pædagog, bachelor of Animation, administrationsbachelor og sygeplejerske modtaget 1.339 ansøgninger i kvote 2. Af dem har de 629 søgt Campus Viborg som deres første prioritet.
Alle uddannelser, undtagen animationsuddannelsen, besætter halvdelen af deres studiepladser med studerende, der søger gennem kvote 1. Her er ansøgningsfristen den 5. juli klokken 12.00. Derfor kender VIA først det endelige antal ansøgninger til sommer.
VIA matcher regeringens målsætninger
VIAs rektor fremhæver, at professionsbacheloruddannelser
Målsætningerne er blandt andet, at de studerendes udbytte af undervisningen skal være højt. At de studerende skal bruge fuld tid på deres uddannelse, og at de under uddannelsen gennem en tæt kobling mellem teori og praksis skal rustes til fremtidens arbejdsmarked.
– Målsætningerne fra uddannelses- og forskningsminister Søren Pind er identiske med vores egne. Vi arbejder hele tiden på at højne det faglige niveau, at få de studerende til at øge studieintensiteten og altså bruge en fuld arbejdsuge på studiet. Samt på at sikre, at de studerendes kompetencer efter endt uddannelse tilfredsstiller arbejdsmarkedets behov. For os er det også afgørende, at så mange af vores dimittender som overhovedet muligt kommer direkte ud i job, understreger Harald Mikkelsen.
Ansøgerne gennem både kvote 1 og 2 får besked i deres e-boks lørdag den 28. juli, om de er optaget på en ønsket videregående uddannelse eller ej.
Kommentarer