Ildsjælepris: Finalisterne kommer fra Lindum, Klejtrup og Tapdrup
Siden februar har borgere i Viborg kunnet indstille kandidater til Ildsjæleprisen, der uddeles i forbindelse med Landdistriktskonferencen 17. april. Nu har juryen udpeget de tre finalister.
Det bliver Bodil Skjærris fra Lindum, Jens Verner Justesen fra Klejtrup og Ole S. Nielsen fra Tapdrup, der er med i kampen om at blive årets ildsjæl 2024 i Viborg Kommune, som Landdistriktsudvalget og VibLand (Viborg Landsbysammenslutning) står bag.
Med sloganet “Landdistrikternes Ildsjæle sætter fut i lokalområderne” kaster Landdistriktsudvalget og VibLand igen lys over de mange ildsjæle i Viborg Kommunes landdistrikter, som gør en stor forskel for deres lokalområde og de mennesker, der bor der.
Fra 15 kandidater til tre finalister
Kommunens borgere har indstillet i alt 15 forskellige kandidater til årets ildsjælepris, og juryen har nu indsnævret feltet til tre finalister. Her kommer en bebeskrivelse:
Bodil Skjærris, Lindum
Bodil er en central person for den lille by Lindum. Hun er særligt aktiv omkring Kulturhuset, hvor hun er lykkedes med at få samlet midler til et nyt tag og renovering af toiletter. Hun står også for vedligeholdelse af de udendørs mødesteder som legepladsen og branddammen. Derudover er hun involveret i et hav af aktiviteter i byen: Bagagerumssalg, grillarrangement, musikaften, julefrokost og banko.
Jens Verner Justesen, Klejtrup
Siden Jens Verner flyttede til Klejtrup i 1960, har han været frivillig i forskellige bestyrelser og primus motor ved etablering af forskellige byggerier i byen, for eksempel borgerforeningens hus, klubhuset, hallen og friluftsbadet. I dag er han formand for landsbypedellerne og med i bestyrelsen for friplejehjemmenes venner. Han går forrest og får andre med, sådan at så mange som muligt kan bidrage.
Ole S. Nielsen, Tapdrup
Ole er en drivkraft for byen med sit store frivillige engagement, som kommer alle aldersgrupper til gode. Det er særligt gennem Tapdrup Udeliv Tennis (TUT), at han arrangerer aktiviteter, som er tilpasset forskellige aldersgrupper, lige fra dagplejebørn til plejehjemsbeboere. Ole arrangerer også naturvandring, og han er en del af bypedellerne i Tapdrup og den gruppe, som arbejder på at etablere et madpakkehus.
Et stærkt felt
Juryen fik en meget svær opgave, da de skulle vælge tre finalister blandt de velkvalificerede kandidater til prisen, fortæller formand for Landdistriktsudvalget, Kim Dongsgaard.
– Det vækker hvert år en stor glæde, at vi over alt i kommunen har ildsjæle, der hjælper til udvikling og trivsel i vores lokalområder. De er uundværlige, og endnu en gang var det et imponerende felt af kandidater, vi er blevet præsenteret for, siger han.
Formand for VibLand, Michael Højbjerg, supplerer:
– Det er en imponerende frivillig indsats, vi ser ude i landdistrikterne. Det er tydeligt, at de her ildsjæle er med til at gøre lokalområderne til et godt sted at bo. Derfor er det vigtigt, at vi sætter fokus på de mange personer og grupper, som gør en stor forskel for fællesskabet.
Vinderen kåres 17. april
De tre finalister præsenteres i den kommende tid på Viborg Kommunes facebook-side og i Radio Viborgs morgenprogram.
Vinderen kåres den 17. april på årets landdistriktskonference, som har temaet “Styrket velfærd i landdistrikterne”. Konferencen holdes i Skals Idrætscenter.
Vinderen modtager en pengepræmie på 5.000 kroner. Alle kandidater modtager desuden kunsthåndværk fra en kunstner i Viborg Kommune.
Dommerkomiteen
Juryen, der udnævner de tre finalister og vinderen af prisen, består af:
- Kim Dongsgaard, formand for Landdistriktsudvalget
- Sofie Ringgaard Schøning, næstformand for Landdistriktsudvalget
- Michael Højbjerg, formand for Viborg
Landsbysammenslutning (VibLand) - Jakob H. Svendsen, næstformand for Viborg
Landsbysammenslutning (VibLand) - Mikkel Dam Lemke, vinder af prisen Landdistrikternes Ildsjæle 2023
Kommentarer