Grundfos-pumper skal redde millioner fra sultedøden
Et nyt strategisk partnerskab mellem Grundfos og Folkekirkens Nødhjælp skal sikre bedre adgang til vand – blandt andet i den sydlige del af Afrika, hvor den værste tørke i 35 år lige nu hærger.
Det har alvorlige konsekvenser for borgerne i verdens fattigste lande, når regnen ikke falder. For mange bønder betyder det, at høsten slår fejl, og at der ikke kommer mad på bordet. Alene i Zimbabwe anslås det, at op mod 14 millioner mennesker får brug for hjælp, hvis ikke de skal dø af sult.
Et nyt partnerskab mellem Grundfos og Folkekirkens Nødhjælp skal hjælpe med at få vandet helt derud, hvor det gør en forskel. Her skal der installeres avancerede vandpumper drevet af solceller, så vandet kan ledes ud på markerne.
– Vi arbejder indgående med at udvikle pumpeløsninger, som kan komme verdens fattigste til gode. Vores håb er, at samarbejdet med Folkekirkens Nødhjælp vil øge levestandarden blandt verdens fattigste og samtidig skabe bæredygtige løsninger i blandt andet landbruget, der hvor der er brug for det, siger Rasoul D. Mikkelsen, direktør for globale partnerskaber i Grundfos
Tørke – én af fremtidens helt store udfordringer
Siden april 2016 er en halv million børn alene i den sydlige del af Afrika blevet behandlet for alvorlig underernæring – og yderligere tre millioner børn har ikke adgang til drikkevand. Klimaforandringer og politisk ustabilitet gør det rigtig svært for mange at få adgang til vand.
– Det handler om at få vandet helt ud til bønderne. Med de solcelledrevne vandpumper fra Grundfos kan vi hjælpe endnu flere af verdens allermest udsatte borgere. Derfor er vi rigtig stolte af at kunne annoncere dette partnerskab, fordi det får en kæmpe betydning for borgerne i blandt andet Zimbabwe, siger Birgitte Qvist-Sørensen, Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.
Adgang til vand er ét af FNs udviklingsmål, som blev vedtaget i 2015. Her er målet, at alle verdens borgere skal have adgang til rent og betaligt vand inden 2030. I dag kæmper omkring 663 millioner mennesker hver dag med at få adgang til vand. UNICEF anslår, at der hver dag på verdensplan dør næsten 1.000 børn under fem år på grund af diarré forårsaget af beskidt vand og dårlig sanitet og hygiejne.
Kommentarer