Tjele

Andelskassen delindfrier størstedelen af sit statslige hybridlån

Ligesom mange andre banker optog Danske Andelskassers Bank – hvis filialer går under navnet Andelskassen – tilbage i 2009 et såkaldt statsligt hybridlån, og banken har gennem nogle år arbejdet målrettet med at indfri lånet, der med en rente på 11,02 procent ikke ligefrem har været en billig fornøjelse.

Gennem flere vellykkede delindfrielser, herunder den seneste, der er gennemført som en rettet emission, har banken nedbragt det oprindelige lån på 440 millioner kroner til nu kun 19 millioner kroner. Danske Andelskassers Bank er dermed stærkt på vej til at blive helt fri af statslige midler.

Tilbage i 2009 optog Danske Andelskassers Bank et lån fra staten i forbindelse med bankpakke II. Fra 1. januar 2018 vil det statslige hybridlån ikke længere kunne regnes med i bankens kapitalgrundlag, og derfor har man i banken arbejdet benhårdt for, at hele eller dele af lånet skulle indfries inden årsskiftet.

Det er nu lykkedes at komme meget tæt på målet via en betydelig delindfrielse på knap 113 millioner kroner. Dette er til stor glæde for bankens adm. direktør Jan Pedersen, som i forbindelse med
delindfrielsen udtaler:

– Jeg er ganske enkelt rigtig godt tilfreds med, at det er lykkedes os at rejse knap 113 millioner kroner. Målet er nu at hente yderligere kapital i første halvår af 2018 i form af Tier 2 i størrelsesordenen 105-150 millioner kroner, så vi kan indfri resten af det statslige hybridlån og i
det hele taget styrke bankens kapitalgrundlag yderligere.

– Det vil være med til at sikre vores fremtidige muligheder for at være en solid og velkapitaliseret bank og betyder, at vi i endnu højere grad kan fokusere på en fortsat positiv udvikling af Danske
Andelskassers Bank til gavn for vores aktionærer, kunder, medarbejdere og de lokalområder, hvor vi er til stede.

Delindfrielsen er sket ved hjælp af en rettet emission, som er en nyemission rettet mod en afgrænset gruppe af investorer og uden fortegningsret for de eksisterende aktionærer. For et børsnoteret selskab skal en rettet emission finde sted til markedskursen eller højere.

– Vi er meget taknemmelige overfor de investorer, der har bakket os op – jeg tager deres opbakning som et stort skulderklap, og deres støtte har haft afgørende betydning for, at vi er kommet så tæt på mål inden for de givne rammer. Samtidig har den rettede emission betydet, at vi nu både har fået en endnu større gruppe af aktionærer og en endnu bredere sammensætning blandt aktionærerne, hvilket er positivt for banken, siger Jan Pedersen.

Kommentarer