Regeringen vil fastholde 93 millioner kroner årligt til de lokale aktionsgrupper

For regeringen er det afgørende at skabe et sammenhængende Danmark. Det kræver, at landdistrikterne får støtte og medbestemmelse. Derfor vil regeringen fastholde den årlige støtte på 93 millioner kroner til lokale aktionsgrupper helt frem til 2027.

Med LAG-midlerne kan de lokale aktionsgrupper (LAG) støtte borgere, virksomheder og foreninger, som skaber liv og udvikling i landdistrikterne. De lokale aktionsgrupper giver tilskud til projekter og prioriterer LAG-midlerne ud fra de lokale udviklingsstrategier, så midlerne går til projekter, som tager højde for det enkelte lokalområdes muligheder og styrker. De lokale aktionsgrupper kan eksempelvis give tilskud til at starte eller udvikle en lille virksomhed, skabe aktiviteter for turister, udvikle kultur- og fritidstilbud eller lave små naturprojekter.

Ifølge indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek er det vigtigt, at vi i de kommende år fastholder det nuværende niveau, så der ligesom i 2020 og 2021 udbetales 93 millioner kroner årligt i 2022-2027 til de lokale aktionsgrupper:

”Med LAG-midlerne styrker vi virkelysten i landdistrikterne. Mange års centralisering har desværre skubbet landdistrikterne ud på et sidespor. Hvis vi skal vende den udvikling, skal vi lytte til dem, som kender lokalområdet og dets udfordringer allerbedst. Derfor er det meget vigtigt for mig, at vi fastholder den højere støtte, så aktionsgrupperne har en tryg økonomisk ramme helt frem til 2027,” siger Kaare Dybvad Bek.

De 93 mio. kr. årligt til LAG er en del af regeringens landbrugsudspil, som i den kommende tid skal forhandles med Folketingets partier.

Fakta om LAG

LAG-indsatsen omfatter i alt 26 lokale aktionsgrupper på tværs af landet, som tilsammen dækker 56 kommuner og 27 småøer. De lokale aktionsgrupper (LAG) giver tilskud til projekter, der kan skabe vækst og udvikling i landdistrikterne.

Kommentarer